Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Завдання, принципи, етичні норми роботи консиліуму



Метою організації консиліуму є створення цілісної системи, що за­безпечує оптимальні педагогічні умови для дітей з труднощами в на­вчанні відповідно до їх вікових та індивідуальних особливостей, рівня

актуального розвитку, стану соматичного і нервово-психічного здоро­в'я. До завдань консиліуму належать:

1.Своєчасне виявлення і комплексне обстеження дітей дошкільного і шкільного віку, що мають відхилення у фізичному, інтелектуальному і емоційному розвитку, труднощі в навчанні і шкільній адаптації, з метою організації навчання відповідно до їх індивідуальних можливостей.

2.Обстеження дітей старшого дошкільного віку з метою виявлення їх готовності до школи і визначення змісту, форм і методів навчання відповідно до особливостей їх фізичного і психічного розвитку. Форму­вання на базі дошкільних установ спеціалізованих груп з підготовки дітей, що мають особливості розвитку, до шкільного навчання як за загальноосвітніми, так і за корекційно-розвивальними програмами.

3.Діагностична і корекційна робота з учнями в системі корекційно-розвивального навчання на базі масової школи.

4.Виявлення рівня і особливостей розвитку пізнавальної діяльнос­ті {мови, пам'яті, уваги, працездатності і інших психічних функцій), ви­вчення емоційно-вольового і особистісного розвитку.

5.Виявлення резервних можливостей дитини, розробка рекомен­дацій вчителю для забезпечення обґрунтованого диференційованого підходу в процесі корекційного навчання і виховання.

6.Вибір оптимальної для розвитку дитини навчальної програми. За


відсутності позитивної динаміки в навчанні протягом одного року рі­шення питання про повторне проходження програми даного класу або вибір відповідного типу школи.

7.За умов позитивної динаміки і компенсації недоліків визначення шляхів інтеграції дітей у відповідні класи, що працюють за основними освітніми програмами.

8.Профілактика фізичних, інтелектуальних і емоційних переванта­жень і зривів, організація лікувально-оздоровчих заходів.

9.Підготовка і ведення документації, що відображає актуальний стан дитини, динаміку її розвитку, оволодіння шкільним компонентом. Планування корекційно-розвивальної роботи, оцінка її ефективності.

10.Організація взаємодії між педагогічним складом школи і фахів­цями, що беруть участь у діяльності консиліуму.

11.Голова і фахівці, що беруть участь у роботі консиліуму, несуть відповідальність за конфіденційність інформації про дітей, які прохо­дили обстеження або знаходяться на корекційно-діагностичному на­вчанні в дошкільних групах і класах КРО.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 779 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...