Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 18. Організація бухгалтерського обліку в бюджетних, установах



узагальнення у плановому документі. Основним документом, який визначає склад доходів і видатків бюджетної установи на визначений період, обсяг і напрями використання бюджетних коштів для виконання бюджетною установою своїх функцій і досягнення цілей, визначених на бюджетний період відповідно до бюджетних призначень, є кошторис доходів і видатків.

Розрізняють наступні види кошторисів бюджетних установ (рис. 18.1).

Види кошторисів доходів і видатків


 
 

D
Індивідуальний

Складається кожною бюджетною установою та надасться нею безпосередньо вищій установі незалежно від того, ведуть вони облік самостійно чи обслуговуються в централізованій бухгалтерії

Зведений

Містить зведені показники, отримані з індивідуальних —кошторисів розпорядників бюджетних коштів нижчого рівня

На централізовані
Е>

Складається міністерством, відомством, органом виконавчої влади або місцевого самоврядування для фінансування видатків на разові заходи (наприклад,

Заходи

наради, конференції тощо) Рис. 18.1. Види кошторисів доходів і видатків бюджетних установ

Незважаючи на види кошторисів, кожен з них підтверджує повноваження бюджетної установи на одержання доходів і здійснення видатків, визначає обсяг фінансування з бюджету та напрями використання таких коштів для виконання бюджетною установою своїх функцій. Останні визначаються на рік відповідно до бюджетних призначень', встановлених Законом України "Про Державний бюджет України" та рішенням місцевої ради.

Усі бюджетні призначення втрачають чинність після закінчення бюджетного періоду за винятком тих випадків, коли окремим законом передбачено багаторічні призначення.

Державний бюджет України виконується за розписом, який затверджується Міністром фінансів України відповідно до бюджетних призначень у місячний термін після набрання чинності Закону України про Державний бюджет (на відповідний рік).

Під бюджетним призначенням розуміється право певного органу державної влади на розпорядження коштами бюджету у визначеній сумі в певному бюджетному періоді.






Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 259 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...