Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 17. Особливості організації бухгалтерського обліку на МП та у СМП. У випадку порушення вимог, встановлених законодавством, платник єдиного податку зобов'язаний перейти на загальну систему оподаткування



У випадку порушення вимог, встановлених законодавством, платник єдиного податку зобов'язаний перейти на загальну систему оподаткування, обліку та звітності, починаючи з наступного звітного періоду (кварталу).

Базою оподаткування єдиним податком є:

■=> виручка від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг), фактично одержана господарюючим суб'єктом на поточний рахунок або в касу за здійснення операцій з продажу продукції (товарів, робіт, послуг);

■=> виручка від реалізації основних засобів, яка визначається як різниця між сумою, одержаною від реалізації основних засобів, та їх залишковою вартістю на момент продажу.

Якщо різниця між сумою, отриманою від реалізації основних засобів, та їх залишковою вартістю є від'ємною, об'єкт оподаткування відсутній.

Не вважаються продажем операції з надання товарів у межах договорів комісії, схову, доручення, інших цивільно-правових актів, які не передбачають передачу прав власності на такі товари. Не обкладається єдиним податком сума поворотної фінансової допомоги, державні дотації, субсидії та інші трансфертні платежі, відсотки за депозитними вкладами, матеріальні цінності, отримані за договором безоплатної передачі, дивіденди, внески до статутного капіталу, повернення коштів після розірвання договору.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 210 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...