Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Кваліфікаційні та етичні вимоги до облікових працівників



Кваліфікаційні вимоги до облікових працівників

Власнику капіталу сьогодні необхідно мати на підприємстві свою довірену о^обу, яка була б обізнана із законодавством, бухгалтерським обліком і фінансами,

вміла самостійно розібратися в кожній операції. У зв'язку зі змінами, які відбуваються в економічній сфері, сфері інформаційних технологій, висуваються нові вимоги до професії бухгалтера.

Це цікаво...

Вимоги, які висуваються до бухгалтерів, не залишалися незмінними протягом всього
періоду існування бухгалтерського обліку, а змінювалися залежно від історичних умов. За
часів СРСР бухгалтеру нав'язувалася роль державного контролера, зобов'язаного
слідкувати за правомірністю дій керівників підприємств, збереженням матеріальних
ресурсів. Це призводило до протиріччя: з одного боку, бухгалтер цілком
підпорядковувався керівнику та залежав від нього,
а з іншого - зобов'язаний його
контролювати______________________________________________________________________


Тема 5. Загальні засади організації бухгалтерського обліки

Сучасні умови господарювання висувають високі вимоги до рівня професійних знань і вмінь бухгалтера. Окрім вільного володіння навиками роботи на довіреній йому ділянці роботи, йому необхідно знати основи господарського, трудового та податкового законодавства, накази та розпорядження керівництва підприємства, положення з бухгалтерського обліку та інші нормативні матеріали, форми та методи бухгалтерського обліку на даному підприємстві, порядок документального оформлення і відображення на бухгалтерських рахунках господарських засобів і джерел їх формування, володіти прийомами аналізу фінансово-господарської діяльності, знати порядок здійснення контролю за використанням матеріальних і грошових ресурсів. Крім того, бухгалтер повинен володіти знаннями, з основ економіки й організації виробництва, праці та управління, автоматизації обробки економічної інформації, володіти навиками роботи на персональному комп'ютері й знати основи програмування, правила та норми охорони праці, техніки безпеки, виробничої санітарії і протипожежного захисту.

На сьогодні відмінності між різновидами облікових професій поступово втрачають своє першочергове значення, професія стає все більше універсальною. Сучасний бухгалтер повинен володіти навиками не тільки облікової роботи, але й достатнім обсягом знань для того, щоб виконувати обов'язки ревізора, фінансового аналітика або аудитора.

Вміння вести бухгалтерський облік в умовах конкретного підприємства та знання його техніки й технології особливо важливі для бухгалтера.

Бухгалтер будь-якої спеціалізації повинен завжди пам'ятати про свої обов'язки перед суспільством, розуміти значення своєї професії для суспільства.

Незважаючи на наявність спеціалізацій у бухгалтерській професії,
можна виділити обсяг знань, який є обов'язковим для кожного бухгалтера.
Зокрема, бухгалтери повинні вміти:

•=> організовувати документооборот;

О користуватися машинними носіями економічної інформації;

О самостійно або в групі спеціалістів розробляти інструктивні положення з обліку основних засобів, матеріалів, заробітної плати тощо;

■=> розробляти проекти удосконалення бухгалтерського обліку та контролю за окремими ділянками роботи;

^> формувати облікові регістри;

7* 147





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 271 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...