Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Види та типи бухгалтерської



Служби

Організація роботи бухгалтерської служби визначає побудову облікового підрозділу підприємства, його місце в системі управління та взаємодію з іншими підрозділами підприємства.

Організаційна структура бухгалтерської служби - це форма поділу праці, яка передбачає розподіл облікових робіт між виконавцями для досягнення поставлених завдань. Вона залежить від багатьох факторів, серед яких: вид діяльності підприємства; виробнича структура підприємства; умови організації і технології виробництва; кількість філій, підрозділів; обсяг і рівень автоматизації облікових робіт; чисельність персоналу.

Проектуванню структури бухгалтерської служби повинно передувати вивчення всіх факторів і визначення завдань, які вона буде виконувати.

Для розробки найбільш ефективної структури бухгалтерської служби слід дотримуватися наступних вимог:

■=> відсутність дублювання функцій окремими відділами;

■=> забезпечення зв'язку між бухгалтерською службою та іншими структурними підрозділами підприємства, а також із зовнішніми контрагентами;

О оперативність керівництва та швидкість виконання поставлених завдань;

■=> уникнення розпилювання сил кваліфікованих бухгалтерів на виконання простих операцій;

О доведення кількості операцій щодо виконання поставлених завдань до необхідного мінімуму;

О встановлення необхідної чисельності бухгалтерського персоналу.

Важливим питанням організації роботи бухгалтерської служби є правильне розміщення її працівників на окремих ділянках облікового процесу та найбільш ефективне використання технічних засобів, які забезпечують економне та якісне ведення бухгалтерського обліку й здійснення ефективного контролю.

Значні обсяги робіт бухгалтерської служби на підприємствах різних за масштабами та характером господарської діяльності призводить до відмінностей в структурі облікового підрозділу.

На великих і середніх підприємствах залежно від форми організації роботи бухгалтерської служби її структура може бути централізованою або децентралізованою.

Централізована структура означає, що обліковий персонал центральної бухгалтерської служби здійснює ведення всього аналітичного й синтетичного обліку на основі первинних і зведених документів, що надходять з окремих






Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 570 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...