Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

З трупа гризуна бактеріолог виділив характерні, біпо-лярно забарвлені, грамнегативні бактерії овоїдної форми. Збудника якого захворювання виділив бактеріолог?



А. Збудника чуми.

В. Збудника туберкульозу.

С. Збудника сифілісу.

D. Стафілокок.

Е. Стрептокок.

З трупа коня бактеріолог виділив великі грампозитивні палички (5-10 × 1,5-2 мкм), які були розміщені у вигляді ланцюжка і синтезували капсулу. Збуднику якого захворювання притаманні ці властивості?

А. Збуднику сибірки.

В. Збуднику ящура.

С. Стрептококу.

D. Збуднику гепатиту А.

Е. Збуднику правця.

У працівника м’ясокомбінату через декілька тижнів після роботи з партією овечого м’яса розвинувся артрит, який супроводжувався запаленням реґіонарних лімфатичних вузлів, болем, підвищенням температури тіла, проявами алергії. При роботі з досліджуваним матеріалом збудника захворювання бактеріолог не виділив, проте лікар виявив позитивну шкірно-алергічну пробу Бюрнé. Який мікроорганізм міг викликати це захворювання?

А. Збудник бруцельозу.

В. Збудник туберкульозу.

С. Збудник сибірки.

D. Збудник сальмонельозу.

Е. Збудник дифтерії.

Сироватку крові хворого бактеріолог розтитрував за допомогою фізіологічного розчину і отримав титри: 1:100, 1:200, 1:400, 1:800. До цих розведень сироватки додав бруцельозний діагностикум. Яку реакцію засто-сував бактеріолог при серологічному дослідженні сиро-ватки крові?

А. Реакцію аглютинації Райта.

В. Реакцію пасивної гемаглютинації.

С. Реакцію преципітації.

D. Реакцію аглютинації Грубера.

Е. Реакцію зворотної пасивної гемаглютинації.

У населеному пункті епідеміолог зареєстрував випадки захворювання на сибірку. Медичні служби серед населення розпочали специфічну профілактику проти сибірки за епідеміологічними показами. Який препарат застосували лікарі з цією метою?

А. Атенуйовану (живу) вакцину.

В. Інактивовану вакцину.

С. Хімічну вакцину.

D. Генноінженерну вакцину.

Е. Анатоксин.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 367 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.012 с)...