Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

У 37-річного хворого в наслідок тривалої антибіоти-котерапії розвинувся дисбактеріоз кишечника. Який препарат лікар призначить пацієнту для нормалізації кишкової мікрофлори?



А. Еубіотики.

В. Сульфаніламіди.

С. Бактеріофаги.

D. Аутовакцину.

Е. Вітаміни.

*128. З випорожнень хворої дитини бактеріолог виділив чис-ту культуру патогенної кишкової палички і визначив її антигенну структуру. Дитині було поставлено діагноз “коліентерит”. Який метод мікробіологічної діаг-ностики застосував бактеріолог для визначення серовару збудника?

А. Бактеріологічний.

В. Серологічний.

С. Біологічний.

D. Шкірно-алергічну пробу.

Е. Мікроскопічний.

У 6-місячної дитини з’явились гострі розлади функції кишечника, діарея. Педіатр поставив попередній діагноз “коліентерит”. За допомогою якого методу бактеріолог підтвердить етіологію цього захворювання.

А. Бактеріологічного.

В. Мікроскопічного.

С. Шкірно-алергічної проби.

D. Біологічного.

Е. Серологічного.

У 18-річного юнака лікар діагностував апендицит, який став наслідком ендогенної інфекції. Які з мікро-організмів, що живуть у кишечнику, можна виключити з числа ймовірних збудників цього захворювання?

А. Біфідобактерії.

В. Бактероїди.

С. Ентерококи.

D. Ешерихії.

Е. Протей.

Випорожнення хворого на гостру кишкову інфекцію лікар направив на бактеріологічне дослідження. Дослі-джуваний матеріал бактеріолог посіяв на живильне середовище. На другу добу бактеріологічна лабораторія надала відповідь - “штами патогенної кишкової палички не виявлені”. Вивчення яких властивостей виділеної бактеріальної культури дозволило дати таку відповідь?

А. Антигенних.

В. Тинкторіальних.

С. Морфологічних.

D. Цукролітичних.

Е. Протеолітичних.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 389 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...