Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методи колективної роботи експертної групи



Методи колективної роботи експертної групи передбачають отримання загальної думки в ході спільного обговорення розв'язуваної проблеми. Іноді їх називають методами прямого отримання колективної думки. Основна перевага цих методів заключається в можливості різнобічного аналізу проблем. Недоліками являються складність процедури отримання інформації, складність формування групового думки з індивідуальних суджень експертів, можливість тиску авторитетів у групі. Залежно від процедури і способів організації та проведення експертизи розрізняють наступні методи групового опитування експертів: - I. метод комісій. Передбачає регулярні збори експертів для проведення групових дискусій з обговорюваної проблеми та вироблення в ході дискусій узгодженого рішення. Цей метод сприяє створенню творчої обстановки в групі експертів. Недоліки - відсутність анонімності, відмінювання до думки більш авторитетних фахівців. 2. метод мозкової атаки. Застосовують у випадках, коли вирішується нова, маловивчена проблема чи треба прийняти нове, оригінальне рішення. Особливість методу - він забороняє критику альтернатив, представлених в процесі обговорення, що забезпечує найбільш повне виявлення і використання творчого потенціалу експертів і можливість вільного висловлювання і появи самих божевільних ідей.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 635 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...