Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Nbsp;   ЗМІСТ



П р и к л а д н а г е о х i м i ян а ф т и i г а з у

ЛАБОРАТОРНИЙ ПРАКТИКУМ


МВ 02070855 – 2463 – 2009

Мончак Л.С., Трубенко О.М. Прикладна геохiмiя нафти i газу: Лабораторний практикум. – Івано-Франківськ: ІФНТУНГ, 2010. – 27 стор.

Лабораторний практикум призначений для практичного засвоєння і вивчення геохiмiчних закономiрностей змiн нафти i газу в земнiй корi та практичного використання знань з метою використання при веденнi пошуково - розвiдувальних робiт, розробцi нафтогазових родовищ та охоронi надр i довкiлля.

Значна увага придiляється прикладним питанням, тобто, використанню геохiмiчних дослiджень при прогнозуваннi нафтогазоносностi i проведеннi пошуково - розвiдувальних робiт як на сушi, так i на морi, контролю за розробкою родовищ та станом довкiлля.

Лабораторний практикум значений для самостійної роботи при вивченні дисципліни студентами денної і дистанційної форм навчання.

Рецензент: професор кафедри ГРН, доктор геолого-мінералогічних наук, професор О.О. Орлов

Рекомендовано методичною радою університету

(протокол № 3 від 24.12.2009 р.)

Мончак Л.С., 2010

Трубенко О.М., 2010

nbsp; ЗМІСТ

     
  Зміст  
  Вступ  
1. ЛАБОРАТОРНА РОБОТА №1 Визначення ароматичних вуглеводнiв методом анiлiнових точок    
2. ЛАБОРАТОРНА РОБОТА №2 Визначення групового складу фракцiй нафти рефрактометричним методом (з видаленням ароматичних вуглеводнiв)      
3. ЛАБОРАТОРНА РОБОТА №3 Визначення смолистих речовин сірчанокислотним способом    
4. ЛАБОРАТОРНА РОБОТА №4 Визначення вмісту асфальтенів у нафті    
5. ЛАБОРАТОРНА РОБОТА №5 Автоматизована обробка даних геохімічних пошуків    
6. ЛАБОРАТОРНА РОБОТА №6 Побудова та аналiз карт Ксп нафти при розробцi родовищ    
  Перелік рекомендованих джерел  

Вступ

Геохiмiя нафти i газу є важливою частиною всiєї системи знань про нафту та газ, їх пошук та видобуток. Метою даного курсу є вивчення геохiмiчних закономiрностей змiн нафти i газу в земнiй корi та практичне їх використання при веденнi пошуково - розвiдувальних робiт, розробцi нафтогазових родовищ та охоронi надр i довкiлля.

Базою для даної дисциплiни є знання з хiмiї, загальної геологiї та дисциплiн нафтогазового спрямування. Завданням дисциплiни є ознайомлення студентiв з основами загальної геохiмiї Землi та її геосфер, геохiмiєю вуглецю та органiчної речовини. Це є основою для вивчення безпосередньо геохiмiї нафти i газу. Значна увага придiляється прикладним питанням, тобто, використанню геохiмiчних дослiджень при прогнозуваннi нафтогазоносностi i проведеннi пошуково - розвiдувальних робiт як на сушi, так i на морi, контролю за розробкою родовищ та станом довкiлля.

Лабораторний практикум з курсу “Прикладна геохiмiя нафти i газу” покладений допомогти студентові засвоїти на практиці теоретичний матеріал, викладений на лекціях. Для цього в практикумі міститься необхідні відомості.

Підготовку до занять необхідно починати з ознайомлення і короткого конспектування теоретичних розділів лабораторного практикуму, а потім переходити до виконання лабораторних робіт.





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 217 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...