Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

До виконання індивідуальних завдань



Індивідуальні завдання

Для проходження виробничої практики

в фінансовому управлінні державної адміністрації (обласної, районної), ради (міської, районної (в місті))

Для студентів, які навчаються

за галуззю знань 0305 „Економіка та підприємництво”

за напрямом підготовки 6.030508 „Фінанси і кредит”

за професійним спрямуванням «Державні фінанси»

Факультет фінансовий

Розглянуто та схвалено

на засіданні кафедри фінансів та державного управління

Протокол № 2 від 12.09.2011 р.

Завідувач кафедри, д.е.н., проф.

__________________Л.В.Лисяк

«___» ____________ 2011р.

Дніпропетровськ – 2011

Методичні рекомендації

до виконання індивідуальних завдань

Виконанняіндивідуальних завдань здійснюється студентами під час проходження виробничої практики та є засобом самостійного теоретико – експериментального дослідження запропонованої та обраної студентом проблематики. Контроль за станом виконання індивідуального завдання здійснюється під час захисту звіту з виробничої практики.

Кожен студент отримує індивідуальні завдання перед початком проходження практики. Індивідуальні завдання є обов’язковими для виконання всіма студентами групи. Вибір індивідуального завдання залишається за студентом.

Для якісного виконання індивідуальних завдань студентам слід керуватися конспектами лекцій з дисциплін професійної підготовки, рекомендованим списком літератури. При цьому увагу слід зосередити на більш детальному вивченні нормативно-правових документів з питань бюджету та бюджетної політики.

Основним видом індивідуального завдання є виконання аналітично-розрахункового завдання на основі звітної інформації про виконання бюджетів, яку студент отримує під час проходження виробничої практики фінансовому управлінні державної адміністрації (обласної, районної), ради (міської, районної (в місті)). Аналітично-розрахункові завдання містять програмний матеріал всіх дисциплін професійної підготовки, що вивчалися та поєднують ІІІ частини: теоретичну, розрахункову, аналітичну.

При виконанні теоретичної частини передбачено глибоке опрацювання бюджетного законодавства відносно тих питань, які конкретно аналізуються в практичному завданні. Це дасть можливість забезпечити засвоєння предметних знань, навичок роботи з літературними джерелами, формування певного енциклопедизму навчання. Але це не передбачає самостійного використання набутого. Тому у ІІ частині здійснюється аналіз тенденцій щодо планування і виконання доходної і видаткової частини бюджетів (обов’язково в динаміці за 2–3 роки). Розраховується вплив факторів на доходну і видаткову частини бюджетів. Їх виконання дасть можливість сформувати певні навички та вміння самостійно використовувати засвоєні знання.

ІІІ частина аналітично-розрахункового завдання вбирає в себе два попередні рівні і дає змогу реалізувати цілі вищої школи щодо підготовки творчих фахівців. Аналіз доходної і видаткової частини бюджетів може бути зроблений тільки після вивчення їх сутності, ролі в бюджетній системі держави та впливу на окремі сфери діяльності. Здійснюється аналіз факторів, що впливають на обсяги бюджетних надходжень та видатків. Це спонукає студента самостійно аналізувати умови, здійснювати необхідний інформаційний пошук, приймати рішення. Аналіз слід завершити обґрунтованими висновками.

Оформити виконане індивідуальне завдання (аналітично-розрахункове завдання) необхідно на паперових носіях формату А4, загальним обсягом до 5 сторінок.

Максимальна кількість балів за виконання індивідуального завдання (аналітично-розрахункового завдання) – 20 балів. Оцінка (бали) за виконання індивідуального завдання (аналітично-розрахункового завдання) є складовою підсумкової (загальної) оцінки з виробничої практики. Необхідно звернути увагу на те, що оцінка (бали) залежить від якості виконання завдання.





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 206 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...