Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Теоретична частина. 1. Поняття про суттєвість та її оцінювання



1. Поняття про суттєвість та її оцінювання

2. Функції внутрішнього аудитора

Практична частина

Завдання 1

Проаналізувати структуру та зміст міжнародних стандартів аудиту, що, відповідно до рішення Аудиторської палати України, використовуються в якості національних. Результати оформити у вигляді таблиці (табл.).

Таблиця. Міжнародні стандарти аудиту, їх зміст та призначення

Найменування стандарту Зміст стандарту Використання стандарту
     

Завдання 2

Скласти програму аудиту поточних біологічних активів.

ВАРІАНТ

Теоретична частина

1. Шахрайство і помилки в процесі аудиту

2. Планування роботи внутрішнього аудитора

Практична частина

Завдання 1

Розглянути наведені ситуації і вказати, чи порушуються принципи професійної етики аудитора. Обґрунтувати відповідь.

Ситуація 1. Після виявлення карних порушень аудитор рекомендував клієнтові подати відповідну заяву до судово-слідчих органів.

Ситуація 2. Після завершення перевірки аудитор залишив у себе всі свої записи, пов'язані з аудиторською перевіркою клієнта.

Ситуація 3. Банк звернувся до аудиторської фірми з проханням викрити шахрайство одного із своїх клієнтів. Аудиторська фірма погодилася виконати замовлення.

Ситуація 4. Аудитор працює за сумісництвом вахтером.

Ситуація 5. Аудитор фірми «Січень», що здійснював перевірку акціонерного товариства у минулому році, надав інформацію про результати перевірки аудитору фірми «Корн», що здійснює аудит товариства у поточному році без згоди на це клієнта.

Ситуація 6. Аудиторська фірма придбала канцтовари на правах дилера.

Ситуація 7. Аудитор попросив про надання йому інформації, що складає комерційну таємницю підприємства, посилаючись на те, що не може скласти об'єктивного висновку.

Ситуація 8. Аудитор розповсюдив інформацію про негативну роботу свого колеги-аудитора, внаслідок чого залучив декілька клієнтів свого колеги.

Ситуація 9. Вивчаючи документи, аудитор побачив можливість примножити кошти клієнта, але не повідомив про це останнього.

Ситуація 10. Після закінчення аудиту клієнт подарував аудитору цінний подарунок в знак вдячності за гарну та оперативну роботу.

Ситуація 11. На прохання касира аудитор не повідомив керівника про здійснення касиром зловживання за умови, що той виправить скоєне.

Ситуація 12. Аудитор погодився за додаткову оплату допомогти виправити помилки бухгалтера до того, як складе висновок.

Ситуація 13. Аудитор склав висновок, не врахувавши багатьох аспектів роботи клієнта.

Ситуація 14. Аудитор погодився не враховувати деяких недоліків роботи підприємства при складанні загального висновку за умови підвищення його гонорару.

Ситуація 15. Свої поради щодо поліпшення роботи аудитор доводив до клієнта у наказовій формі.

Ситуація 16. За згодою зборів акціонерів аудитор оприлюднив частину інформації щодо роботи клієнта, не отримавши при цьому згоди керівника.

Завдання 2

Скласти програму аудиту позик банків.

ВАРІАНТ





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 596 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...