Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Практична частина. Відокремлений підрозділ



Відокремлений підрозділ

«Рубіжанський політехнічний коледж імені О.Є. Порай-Кошиці Луганського національного університету імені Тараса Шевченка»

Циклова комісія хіміко-технологічних дисциплін

Зошит для лабораторних робіт

БІОЛОГІЯ

Студента (ки) 1 курсу

групи ________________

______________________

______________________

Викладач______________

______________________

Навчальний рік

Зошит для лабораторних робіт з предмету «Біологія» для студентів за галуззю знань «Хімічна технологія та інженерія», спеціальностями «Виготовлення виробів і покриттів із полімерних матеріалів», «Виробництво високомолекулярних сполук», галуззю знань «Транспорт і транспортна інфраструктура», спеціальністю «Обслуговування та ремонт автомобілів і двигунів», галуззю знань «машинобудування та металообробка», спеціальністю «Обслуговування та ремонт обладнання підприємств хімічної і нафтогазопероробної промисловості», галуззю знань «Будівництво та архітектура», спеціальністю «Будівництво та експлуатація будівель і споруд», галуззю знань «Електротехніка та електромеханіка», спеціальністю «Монтаж і експлуатація електроустаткування підприємств і цивільних споруд», галуззю знань «інформатика та комп’ютерна техніка»,спеціальністю «Обслуговування комп’ютерних систем і мереж», «Економіка та підприємництво», спеціальностями «Економіка підприємства», «Бухгалтерський облік», «Товарознавство та комерційна діяльність»

Розробники: Болотіна О. В., викладач біології, спеціаліст вищої категорії

Прийма В. В.. викладач біології спеціаліст першої категорії

Схвалено на засіданні циклової комісії хіміко – технологічних дисциплін

Протокол від “05”вересня 2014 року № 01

Голова циклової комісії суспільствознавчих дисциплін ________________ (О. М. Усачова)

Ó О. В. Болотіна, 2014 рік

ÓРПК ЛНУ, 2014 рік

Лабораторна робота № 1

Тема: Вивчення деяких органічних речовин та їх властивостей

Мета: виявити та дослідити властивості жирівта вуглеводів, довести їх наявність у біологічних об’єктах – клітинах рослин.

Обладнання і матеріали: вода, піпетки, 1% розчини глюкози, сахарози і крохмалю,купрум (ІІ) сульфату і лугу, целюлоза (вата або папір), 1% розчин йоду, рослинна олія, спирт, бензин, виноградний сік,картопля, насіння соняшнику.

Література: Загальна біологія, 10-11 кл./ Кучеренко М.Є., 1998 р., с. 16-22

Практична частина

Дослід 1. Вивчення властивостей глюкози і сахарози.

1. У три пробірки налийте по 3-4- краплини розчину купрум (ІІ) сульфату і додайте до нього 5 – 7 краплин (надлишок) розчину лугу.

2. До отриманого осаду додайте: у першу пробірку –кілька крапель розчину глюкози, у другу – сахарози, у третю – крохмалю.

3. Трохи підігрійте всі розчини.





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 259 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...