Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Класифікація маршрутів з місць навантаження



Маршрути з місць навантаження- це поїзди, які формуються з однорідного вантажу, який завантажений одним або декількома відправниками на 1й станції навантаження на адресу 1го або декількох одержувачем.

Види маршрутів з місць навантаження:

1. Відправницький - вагони завантажені і сформовані одним вантажовідправником на одній станції відправлення чи на одній під’їзній колії її власником і іншими вантажовідправниками – його контрагентами і відправлені одному вантажоодержувачу на одну станцію призначення або під’їзну колію, що проходять хоча б одну технічну станцію без переробки.

2. Ступінчатий –коли маршрут формується декількома вантажовідправникамина декількох станціями відправлення на адресу одного вантажоодержувача- одну станцію призначення. Основою для організації ступінчатих маршрутів служить календарне планування навантаження по призначенням.

3. У розпилення - коли маршрут формується декількома вантажовідправниками на адресу декількох вантажоодержувачів.

4. Кільцеві маршрути - поїд постійного складу, що курсують між вантажовідправником та вантажоодержувачем (у зворотньому напрямку у порожньому стані). Кільцеві маршрути представляють собою найбільш ефективну частину відправницьких маршрутів.

В залежності від дальності перевезень:

-сітьові- маршрут за участю двох та більше залізниць (слідує в прямому споученні); -місцеві - слідують у межах однієї залізниці.

Маршрут з мiсця навантаження – це состав поїзда встановленої маси або зовжити сформований відповідно до вимог ПТЄ та ПФП із вагонів. Завантажених однорідними вантажем одним або декількома відправниками на одній або декількох станціях відправлення на адресу одного або декілька одержувачів на одну або декілька станцій призначення,якщо він проходить хоча б одну технічну станцію без переробки.

8 Відповідальність залізниці і вантажовідправника за невиконання місячного плану перевезення.

Місячне планування перевезень вантажів у межах України, на експорт у треті країни та країни СНД, у Латвійську Республіку, Литовську Республіку та Естонську Республіку (далі - країни Балтії) здійснюється на підставі замовлень відправників у порядку, встановленому Правилами.План перевезення вантажів вважається виконаним за умови відвантаження передбаченої кількості тонн.

Згідно статті 106 Статуту.За незабезпечення залізницею подачі вагонів і контейнерів для виконання плану перевезень та за невикористання в/в поданих вагонів і контейнерів чи відмову від вагонів і контейнерів для виконання плану перевезень сплачується штраф у таких розмірах:

-за вантажі, перевезення яких планується у тоннах і вагонах, - з тонни по 5 відсотків ставки добової плати за користування вагонами;

-за вантажі, перевезення яких планується тільки у вагонах (контейнерах), - за вагон (контейнер) по дві добові ставки плати за користування вагонами (контейнерами).

За незабезпечення завантаження маршруту з винної сторони стягується на користь іншої сторони, крім штрафу за невиконання плану перевезень, штраф за маршрут у розмірі трьох добових ставок плати за користування вагонами. За невиконання плану перевезень по залізницях призначення вантажовідправник сплачує штраф за вагон (контейнер) у розмірі однієї добової ставки за користування вагоном (контейнером). ст..19. Уразі неподання з вини залізниць вагонів (контейнерів) для виконання місячного плану перевезення вантажів вони зобов'язані за замовленням відправника виділити рухомий склад, щоб надолужити недовантаження протягом наступного місяця у порядку, встановленому Правилами.

Вантажовідправник звільняється від сплати штрафу за невиконання плану перевезень у разі(ст.107 Статуту):

- стихійного лиха (замети, смерч, повінь, пожежа, землетрус тощо), що підтверджено відповідними документами згідно з Правилами і призчвело до припинення руху на залізничних під'їзних коліях, або якщо згідно з чинним положенням виконувати вантажні роботи заборонено, а також у разі аварії на підприємстві, через що було припинено виробництво відвантажуваної продукції протягом не менше як трьох діб підряд;

-обмеження перевезень згідно із статтею 29 Статуту;

-невикористання вагонів (контейнерів), поданих понад планову норму без письмового погодження з вантажовідправником;

-виконання плану в тоннах вантажів, перевезення яких планується у тоннах і вагонах;

-надолуження недовантаження, допущеного протягом декади.

Якщо вантажовідправник письмово відмовився від вагонів (контейнерів), передбачених заявкою, не менш ніж за дві доби до дня завантаження, розмір штрафу зменшується на третину.

Залізниця звільняється від сплати штрафу за невиконання планів перевезень у разі(ст.108):

-стихійного лиха (замети, смерч, повінь, пожежа, землетрус тощо), внаслідок якого було неможливо подати вагони (контейнери) під завантаження;

-обмеження перевезень згідно із статтею 29 Статуту;

-затримки вантажовідправником вагонів (контейнерів) під вивантаженням. У цьому разі залізниця звільняється від сплати штрафу за неподання тієї кількості і тих вагонів (контейнерів), які були затримані під вивантаженням або не могли бути подані під навантаження з цієї причини;

-незабезпечення подачі вагонів (контейнерів) через неплатоспроможність відправника;

-виконання плану перевезень власними (приватними) або орендованими вагонами (контейнерами);

-незавантаження відправником вагонів, поданих йому у меншій кількості, ніж заплановано.





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 3380 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...