Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Податкова реформа включає



70.Податкова санкція – це міра відповідальності за вчинення податкового правопорушення; плата у вигляді фіксованої суми та/або відсотків, що справляється з платника податків у зв'язку з порушенням ним вимог податкового законодавства та іншого законодавства, контроль за дотриманням яких покладено на контролюючі органи, а також штрафні санкції за порушення у сфері зовнішньоекономічної діяльності;

71.Податкова система – це Сукупність загальнодержавних та місцевих податків та зборів, що справляються в установленому Податковим кодексом України порядку.

72.Податкове законодавство-це нормативні акти, що встановлюють основні права й обов’язки учасників податкових відносин, цілісний правовий механізм справляння окремого податку чи збору. складається з Конституції України; цього Кодексу;Митного кодексу України та інших законів з питань митної справи у частині регулювання правовідносин, що виникають у зв'язку з оподаткуванням митом операцій з переміщення товарів через митний кордон України (далі - законами з питань митної справи); чинних міжнародних договорів, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України і якими регулюються питання оподаткування; нормативно-правових актів, прийнятих на підставі та на виконання цього Кодексу та законів з питань митної справи; рішень Верховної Ради Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування з питань місцевих податків та зборів, прийнятих за правилами, встановленими цим Кодексом.

??73.Податкове право як наука – це відокремлений комплекс юридичних норм, які забезпечують цілісне регулювання різновиду відносин пов*язаних з надходженням до бюджетів податків і зборів.

74.Податковий контроль здійснюється Контролюючими органами, а саме органами доходів і зборів - центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування єдиної державної податкової, державної митної політики в частині адміністрування податків і зборів, митних платежів та реалізує державну податкову, державну митну політику, забезпечує формування та реалізацію державної політики з адміністрування єдиного внеску, забезпечує формування та реалізацію державної політики у сфері боротьби з правопорушеннями при застосуванні податкового та митного законодавства, а також законодавства з питань сплати єдиного внеску (далі - центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику), його територіальні органи.

75. Податковими резидентами України визнаються фізичні особи, що фактично перебували на території України не менш ніж _183_____ дні (цілком чи сумарно) у будь-якому послідовному 12-місячному терміні, що розпочинається чи закінчується в податковому періоді:

76.Податкові норми поділяються на за змістом: - матеріальні норми податкового права;- процесуальні норми податкового права.

за характером впливу на поведінку суб'єктів податкових правовідносин:

- зобов'язуючі;

- заборонні;

- уповноважуючі (дозвільні).

77. Податкові правовідносини є різновидом: фінансових.

78.Податкові правовідносини є: особливим видом суспільних відносин — фінансових відносин, урегульованих фінансово-правовою нормою.

79.Податкові правовідносини реалізуються за принципом: команда (від держави) і виконання (яке здійснюють підлеглі суб'єкти фінансового права).





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 243 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...