Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Поради тенісистам по пересуванню біля столу



- Перш ніж виконати удар, прийміть правильне зручне вихідне положення. Від цього залежить не тільки якість удару, але і швидкість пересувань.
- При переміщеннях зберігайте основну стійку тенісиста або ж приймайте її в момент перед приземленням ніг.
- При використанні різних способів пересувань в різних напрямах стежте, щоб центр ваги зміщався на носки і переносився в напрямку удару.
- Після виконання кожного удару найкоротшим шляхом повертайтеся до середини столу і готуйтеся до наступного удару.
- Пересуваючись біля столу, не метушіться, рухайтеся легко, уникайте зайвих рухів, не робіть двох кроків, якщо можна зробити один.
Зайві руху віднімають дорогоцінний час, заважають правильній підготовці до удару.
- Для освоєння і закріплення правильної техніки пересувань використовуйте імітаційні вправи, а в тренуванні на столі - прості вправи за завданнями, коли відомо, куди і який м'яч прилетить.

Гра починається з подачі. Виконують її так: м’яч, підкинутий з відкритої долоні, ударяють ракеткою так, щоб він відскочив від своєї половини стола, перелетів через сітку або збоку від неї і торкнувся столу на стороні суперника. Незалежно від того, де стоїть подаючий, ракетка і м’яч під час подачі повинні знаходитись за задньою лінією столу і її уявним продовженням. З цього приводу часто виникають суперечки: чи там стоїть подаючий?
Необхідно наавжди запам’ятати: ніяких обмежень місця розташування гравця при виконанні ним подачі правила не передбачають. Спортсмен може заходити за продовження задньої кромки столу, але заносити за енї ракетку і м’яч забороняється. Забороняється також підкидати м’яч в напрямку, відмінному від вертикалі не більше ніж на 450. Ця вимога введена для того, щоб неможливо було підкручувати його пальцями.
Подача програна, якщо м’яч поданий з ходу; якщо подаючий впустить або впіймає м’яч, підкинутий для подачі; якщо промахнеться під час удару.
Подачу переграють, якщо перед падінням на сторону противника м’яч зачепить сітку і буде відбитий приймаючим з льоту.
Подачу обов’язково переграють, якщо приймаючий вголос, або піднятою рукою до удару подаваючого заявить, що він не готовий до гри.
Щодо місця розташування приймаючого, то ніяких обмежень діючі правила не передбачають. Він може стояти де завгодно.
Розиграш очка починається з моменту подачі і продовжується до тих пір, поки м’яч перелітає з однієї сторони столу на іншу. Відбитий м’яч обов’язково повинен торкнутися ігрової поверхні столу на стороні противника.
М’яч можна відбити будь-якою частиною ракетки. Ракетку дозволяється перекладати з однієї руки в іншу, тримати двома руками. М’яч можна відбивати і кистю руки, яка утримує ракетку.

Подачі
Вміло і ефективно виконана подача дає змогу з першого удару захопити ініціативу, зкувати дії суперника або навіть зразу ж виграти очко. Подачі умовно можна розподілити так:
подача, яку називають “маятник”.
При виконанні цієї подачі рука описує півколо, рухаючись вниз – в сторону, потім вгору – всторону. Як і при виконанні прямої подачі стойка гравця залежить від того, відкритою чи закритою стороною ракетки наноситься удар.
Є подача, яку називають “човник”.
Для неї характерний зворотньо-поступальний рух, в середині якого робиться миттєва зупинка ракетки, після чого починається її переміщення в протилежну сторону. Удар по м’ячу наностиься або до зупинки, або зразу ж після неї. В залежності від цього м’ячу може бути надано один з протилежних по напрямку рухів.
Є ще така подача, як “віяло” під час виконання якої рука описує півколо, направлене випуклою стороною вгору. Удар по м’ячу наносять в найвищій точці траєкторії, на її початку або в кінці. Це визначає верхнє, бокове або нижнє обертання м’яча.
Подачі “човник” і “віяло” відносять до найбільш складних.




Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 241 | Нарушение авторского права страницы



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...