Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Лабораторна робота №35



  1. З’ясуйте умови існування електричного струму в колі.

Умовою існування електричного струму є наявність вільних заряджених частинок та електричного поля в провіднику, яке діє на ці частинки із силою і зумовлює їхній упорядкований рух.

  1. Що таке е.р.с. джерела? В яких одиницях вона вимірюється?

Е.р.с - називають фізичну величину, яка чисельно дорівнює роботі сторонніх сил із переміщення одиничного позитивного заряду по всьому замкнутому колу.

,

Вимірюється в системі СІ у Вольтах

  1. Алгебраїчна сума струмів у вузлі дорівнює нулю:

Перший закон Кірхгофа виражає той факт, що у вузлі електричний заряд не накопичується і не витрачається. Сума електричних зарядів (струмів), що втікають до вузла, дорівнює сумі зарядів (струмів), що витікають з вузла за один і той самий проміжок часу.

2-й закон: алгебраїчна сума ЕРС у замкненому контур і дорівнює алгебраїчній сумі спадів напруг на елемент ах цього контуру:

Для запису другого закону Кірхгофа довільно вибирається напрям обходу кон-тура, наприклад, за годинниковою стрілкою. ЕРС які співпадають із напрямом обходу записуються зі знаком «плюс», неспівпадаючі - зі знаком «мінус». Напруги на резисторах співпадаючі з напрямом обходу контура записуються зі знаком «плюс», неспівпадаючі - зі знаком «мінус».





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 157 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...