Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Медичне страхування



1. Група лікарів отримала від медичної страхової компанії замовлення на створення підприємницького закладу для виконанні медичного розділу зобов`язань програми «Добровільне страхування репродуктивного здоров`я подружніх пар з ризиком безплідності». Які умови повинні виконати засновники цього закладу, щоб мати змогу ввійти в систему добровільного медичногс страхування?

*Е Заклад повинен здійснити усі заходи, що вказані у пунктах А, В, С

2. Лікарями-експертами медичної страхової компанії проаналізована якість лікувальної діяльності надавачів медичних послу. У останніх виникли сумніви щодо правильності оцінок і висновк експертів. Підберіть найбільш дійовий організаційний метод, нижче наведених, який може збільшити обгрунтованість висновки експертів та відповідно знизити ймовірність появи сумнівів надавачів медичних послуг?

*Д. Поточний контроль за медичною допомогою

3. Страхова компанія створює програму «Добровільне страхуванні репродуктивного здоров`я», яка передбачає покриття витрат і диспансеризацію подружніх пар з ризиком неплідності. Виникла потреба розробити відповідні ціни. Назвіть найбільш придатний для цього метод визначення ціни на медичні послуги?

*Е За принципом «бюджетних оцінок (або розцінок)»

4. Страхова компанія укладає угоди з надавачами медичних послуг про умови надання медичної допомоги застрахованим, оплату їх послуг та відповідальність сторін. Який чинний Кодекс законів України регулює правила їх укладання?

*А Цивільний

5.Соціальне страхування базується на ряді провідних принципів. Яке з наведених положень відноситься до одного з цих принципів?

*В Необовязковість фінансової участі застрахованих у формуванні страхових фондів

6.Соціальне страхування базується на ряді провідних принципів. Яке з наведених положень відноситься до одного з цих принципів?

*А Державна гарантованість виплат на соціальне страхування

7.Медичне страхування — один із видів соціального страхування, воно базується на ряді принципів. Визначити, яке з наведених положень відноситься до одного з принципів.

*В Загальність обов`язкового медичного страхування

8. Медичне страхування в умовах страхової медицини фінансується з основних і додаткових джерел. Яке з наведених положень відноситься до одного з основних джерел фінансування?

*Д. Державний бюджет

9. Фінансування медичного страхування в умовах страхової медицини здійснюється з основних і додаткових джерел. Яке з наведених положень відноситься до одного з основних джерел фінансування?

*Д. Відрахування підприємств на медичне страхування

10. Кошти на медичне страхування в умовах страхової медицини формується з основних і додаткових джерел. Яке з наведених положень відноситься до одного з основних джерел фінансувань

*Д. Особисті кошти громадян

11. Медичне страхування в умовах страхової медицини фінансується з основних і додаткових джерел. Яке з наведених положень відноситься до одного з додаткових джерел фінансування?

*В Благодійні внески

12. Фінансування медичного страхування в умовах страхової медицини здійснюється з основних і додаткових джерел. Яке з наведених положень відноситься до одного з додаткових джерел фінансування?

*В Прибутки від цінних паперів

13. Фінансування медичного страхування в умовах страхової медицини здійснюється з основних і додаткових джерел. Яке з наведених положень відноситься до додаткових джерел фінансування?

*В Кредити банків

14. Субєктами страхової медицини є страхувальник, страховик (застрахований) та лікувально-профілактичний заклад. Визначити, яке з наведених положень відповідає поняттю «страхувальник».

*А Місцеві адміністрації, установи, організації та фізичні особи, які сплачують страхові внески

15. Субєктами страхової медицини є страхувальник, страховик та лікувально-профілактичний заклад. Визначити, яке з наведених положень відповідає поняттю «страховик».

*С Юридичні особи (компанії, фонди, страхові організації), які здійснюють страхову діяльність

16. Медичне страхування, як система заходів щодо забезпечення діяльності страхової медицини, за формами поділяється на добровільне та обовязкове. Що з наведеного нижче є однією з характерних особливостей обов`язкового медичного страхування?

*А Забезпечення державою гарантованого мінімуму медичних послуг

17,У регіоні впроваджується програма медичного страхування, у зв`язку з чим необхідно оцінити готовність і можливості виробників медичних послуг виконувати цю програму та її вимоги. Підберіть для цієї проблемної ситуації відповідний та найбільш дійовий організаційний метод її вирішення.

*А Акредитація медичних закладів

18. Медичне страхування, як система заходів щодо забезпечення діяльності страхової медицини, за формами поділяється на добровільне та обовязкове. Які послуги для населення забезпечуються добровільним медичним страхуванням?

*А Програма медичних послуг визначається договором між страховиком та страхувальником.





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 1492 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...