Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Правове регулювання охорони товарних знаків в ЄС

НЕ 2.8.

Лекція на тему:

"Інтелектуальна власність і захист авторських прав в Європейському Союзі "

План

Гармонізація та уніфікація правового регулювання промислової власності в Європейському Союзі

Правове регулювання охорони товарних знаків в ЄС

Авторське право Європейського Союзу

Принципи правового регулювання електронної торгівлі в Європейському Союзі

Гармонізація та уніфікація правового регулювання промислової власності в Європейському Союзі

Першим досвідом розробки в ЄС основоположного правового акта у сфері промислової власності стала підписана в 1973 р. в Мюнхені Конвенція про видачу Європейського патенту.

У 2001 р. був прийнятий Регламент про промисловий зразок Союзу. Винахідники отримали можливість реєструвати промислові зразки безпосередньо на рівні Європейського Союзу, у Відомстві по гармонізації на внутрішньому ринку. Регламент здійснює уніфікацію законодавства держав - членів Союзу у сфері захисту інтелектуальної власності. Регламент 2001 р. складаэться з 111 статей. Він детально регулює питання приналежності та захисту прав на промислові зразки, їх реєстрації, а також визначає порядок вирішення пов'язаних з цим спорів.

Роком пізніше Комісія прийняла регламент щодо імплементації Регламенту Ради про промислові зразки Співтовариства, в якому дуже детально розглянула основні техніко-організаційні питання, пов'язані з реєстрацією промислових зразків.

Такий новий і важливий вид промислової власності, як топологія інтегральних мікросхем, отримав в Європейському Союзі особливу правовий захист. Директива, прийнята в 1986 р. встановила обов'язок держав-членів надавати правову охорону цими результатами інтелектуальної діяльності (РІД).


Правове регулювання охорони товарних знаків в ЄС

У державах - членах ЄС спеціальне законодавство про товарні знаки почало складатися ще з середини XIX ст. У 1883 р. положення про цей вид промислової власності були включені до Паризької конвенції. Найважливішим джерелом міжнародного права по товарним знакам залишається Мадридська угода про міжнародну реєстрацію знаків 1891 р. в редакції Мадридського протоколу 1989 р., до якого в 2001 р. приєдналися держави - члени Європейського Союзу. Договір про товарні знаки, підготовлений в рамках ВОІВ, до цих пір не набув чинності.

Регламент про товарний знак Союзу був прийнятий в 1993 р.і пізніше доповнено спеціальним регламентом про імплементацію, що містить технічні норми, а також регламентами, які встановлюють мита за реєстрацію і процедуру розгляду спорів в Апеляційній палаті.Рішення Апеляційної палати можуть бути оскаржені в Трибуналі першої інстанції і далі в Суді ЄС.



Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 192 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...