Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 5. Дробарки ударної дії. Валкові дробарки. Млини

ТЕМИ

курсу «Машини для виробництва будівельних матеріалів»

Змістовий модуль 1. Машини та обладнання для подрібнення, помелу і сортування будівельних матеріалів.

Тема 1. Вступ. Класифікація будівельних матеріалів.

Основні поняття та завдання курсу. Класифікація будівельних матеріалів за ступенем готовності, за походженням, за призначенням та за технологічними ознаками.

Тема 2. Класифікація машин для виробництва будівельних матеріалів.

Класифікація машин для виробництва будівельних матеріалів за родом виконуваної роботи, за режимом роботи, за видом використаної енергії, за видом силового устаткування, за видом ходового устаткування, за мірою рухомості, за мірою універсальності.

Тема 3. Техніко-економічні показники машин для виробництва будівельних матеріалів. Механізація виробництва будівельних матеріалів.

Техніко-економічні показники машин для виробництва будівельних матеріалів, ефективність їх застосування. Конструктивна, технічна та експлуатаційна продуктивність машини. Питома матеріаломісткість і енергоємність машини. Поняття про трудомісткість механізованого процесу. Основні та додаткові показники оцінки економічної ефективності застосування машин.

Тема 4. Теорії подрібнення. Щокові та конусні дробарки.

Загальні відомості про методи подрібнення і подрібнюючі машини. Властивості подрібнюваних матеріалів. Характеристика процесу подрібнення. Методи подрібнення та їх практичне застосування в машинах для подрібнення гірських порід. Теорії подрібнення та їх аналіз.

Класифікація щокових дробарок. ЩД з простим і складним рухом щоки. Аналіз кінематичних схем ЩД. Конструкція основних вузлів і деталей. Параметри механічного режиму роботи ЩД: продуктивність, кут захвату, оптимальна частота обертання ексцентрикового валу, потужність привода.

Класифікація і аналіз кінематичних схем конусних дробарок. Конструкція і принцип дії КД. Параметри механічного режиму роботи КД: продуктивність, кут захвату, оптимальна частота обертання ексцентрикової втулки, потужність привода.

Тема 5. Дробарки ударної дії. Валкові дробарки. Млини.

Класифікація дробарок ударної дії. Конструкція і принцип дії дробарок ударної дії. Поняття про стадії подрібнення. Параметри режиму роботи: частота обертання ротора, продуктивність, потужність привода.

Класифікація, призначення, конструкція і принцип дії валкових дробарок. Визначення основних параметрів валкових дробарок.

Класифікація і аналіз конструктивних схем млинів. Кульові млини. Класифікація, призначення, конструкція і принцип дії кульового млина. Параметри механічного режиму роботи: продуктивність, оптимальна частота обертання барабану, потужність привода.

Млини з підвищеною швидкістю руху робочих органів: кульові кільцеві млини, валкові і ролико-маятникові млини. Конструкція і принцип їх дії.

Млини для надтонкого помелу. Класифікація і основні конструктивні схеми.


Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 657 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...