Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методичні рекомендації. Пріоритетним напрямом діяльності прокурора є підтримання державного обвинувачення



Пріоритетним напрямом діяльності прокурора є підтримання державного обвинувачення. В першому питанні цього практичного заняття потрібно з'ясувати які дії вчиняє прокурор для того щоб підготуватися до участі в судовому процесі.

В другому питанні потрібно з'ясувати як готується прокурор до судових дебатів, що таке промова прокурора в суді, її структура, а також законодавчі вимоги до такої промови.

В третьому питанні розглядаємо поняття репліки прокурора, з'ясовуємо в яких випадках прокурор використовує це право, а також в яких випадках це право можна назвати обов'язком.

В четвертому питанні потрібно висвітлити поняття відмови прокурора від обвинувачення, з'ясувати в яких випадках прокурор зобов'язаний відмовитися від обвинувачення, а також правові наслідки такої відмови.

В п'ятому питанні потрібно з'ясувати в яких випадках прокурор вчиняє апеляційне подання, завдання такої дії та її правові наслідки. Особливу увагу потрібно приділити організації вчинення такої дії прокурором.

В останньому питанні потрібно з'ясувати хто здійснює контроль за здійсненням прокурором представницької функції, в яких формах відбувається такий контроль та як ведеться облік роботи з підтримання державного обвинувачення.

Тема 5. Oрганізація представництва прокурором в суді інтересів громадянина або держави та їх захисту при виконанні судових рішень. Організація правозахисної діяльності органів прокуратури щодо захисту прав і свобод неповнолітніх.

1. Сутність і завдання представництва прокуратурою інтересів громадянина або держави в суді. Організація роботи по виконанню функції представництва.

2. Представництво прокуратурою інтересів громадянина або держави у розгляді судами цивільних справ. Представництво прокуратурою інтересів громадянина або держави у розгляді судами адміністративних справ. Представництво прокуратурою інтересів держави у розгляді судами господарських справ.

3. Організація роботи по нагляду за додержанням законодавства при виконанні судових рішень.

4. Облік роботи з представництва прокуратурою інтересів громадянина або держави в суді.

5. Завдання прокурорського нагляду за додержанням законів про права і свободи неповнолітніх. Загальні питання організації роботи по нагляду за додержанням законів про права і свободи неповнолітніх.

6. Нагляд за додержанням законів, спрямованих на попередження правопорушень неповнолітніми. Організація нагляду за законністю поміщення дітей і підлітків у спеціальні установи для неповнолітніх.

Література





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 169 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...