Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Що таке ключова фраза



Більшості користувачів знаком метод обмеження доступу до комп'ютера або комп'ютерних ресурсів за допомогою пароля, який являє собою унікальну послідовність символів, що вводиться як ідентифікаційний код.

Ключова фраза - це більш довгий, складний і, теоретично, більш надійний варіант пароля. Зазвичай складається з декількох слів, ключова фраза набагато надійніше проти стандартних атак «по словнику», в ході яких зломщик перебирає всі слова зі словника в спробі вгадати ваш пароль. Найкращі ключові фрази досить довгі і комплексні, містять як заголовні, так і рядкові букви, а також цифри, розділові знаки та інші символи.

PGP використовує ключову фразу щоб зашифрувати ваш закритий ключ. Закритий ключ зберігається на диску, зашифрований хешем-значенням ключової фрази як симетричним таємним ключем. Ви ж використовуєте ключову фразу, щоб розшифрувати і застосовувати закритий ключ. Ключова фраза повинна бути такою, щоб вам її було важко забути, а іншим - здогадатися. Вона повинна бути чимось, вже давно і надійно зберігаються в довгостроковій пам'яті вашого мозку, а не вигаданим з нуля. Чому? Тому що якщо ви забудете ключову фразу - ви у великій біді. Закритий ключ абсолютно і зовсім марний без його ключової фрази, і з цим нічого не можна вдіяти. Пам'ятайте цитату на початку цієї глави? PGP - це криптографія, яка не дозволить урядам могутніх держав читати ваші файли. І вже тим більше вона не дозволить читати їх вам. Врахуйте це, якщо раптом вирішите змінити ключову фразу на уривок з анекдоту, який ніколи не могли толком запам'ятати.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 950 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...