Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Цифрові підписи



Додаткова перевага від використання криптосистем з відкритим ключем полягає в тому, що вони надають можливість створення електронних цифрових підписів (ЕЦП). Цифровий підпис дозволяє одержувачеві повідомлення переконатися в автентичності джерела інформації (іншими словами, в тому, хто є автором інформації), а також перевірити, чи була інформація змінена (перекручена), поки знаходилася в шляху. Таким чином, цифровий підпис є засобом авторизації і контролю цілісності даних. Крім того, ЕЦП несе принцип неотреченія, який означає, що відправник не може відмовитися від від факту свого авторства підписаної ним інформації. Ці можливості настільки ж важливі для криптографії, як і таємність.

ЕЦП служить тієї ж мети, що печатка або власноручний автограф на паперовому аркуші. Однак внаслідок своєї цифрової природи ЕЦП перевершує ручну підпис і печатку в ряді дуже важливих аспектів. Цифровий підпис не тільки підтверджує особистість підписала, але також допомагає визначити, чи було зміст підписаної інформації змінений. Власноручний підпис і печатка не володіють подібним якістю, крім того, їх набагато легше підробити. У той же час, ЕЦП аналогічна фізичної печатки в тому плані, що, як печатка може бути проставлена ​​будь-якою людиною, що отримав в розпорядження печатку, так і цифровий підпис може бути сгенерирована ким завгодно з копією потрібного закритого ключа 4.

Деякі люди використовують цифровий підпис набагато частіше шифрування. Наприклад, ви можете не хвилюватися, якщо хтось дізнається, що ви тільки що помістили $ 1000 на свій банківський рахунок, але ви повинні бути абсолютно впевнені, що виробляли транзакцію через банківського касира.

Простий спосіб генерації цифрових підписів показаний на малюнку 6. Замість зашифрування інформації чужим відкритим ключем, ви шифруєте її своїм власним закритим. Якщо інформація може бути розшифрована вашим відкритим ключем, значить її джерелом є ви.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 297 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...