Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вставте новий запис



11. Перейдіть у режим конструктора для вставляння нових елементів у форму.

Конструктор. Це можна зробити двома способами: за допомогою меню або (це швидше) крайньої зліва кнопки ВИГЛЯД на панелі інструментів. Переконайтеся, що на екрані є панель елементів керування. Якщо її немає, то виконайте команди Вигляд F Панель елементів.

12. Збільшить розміри вікна конструктора і його частин методом перетягування границь.

13. Форма може містити заголовок. Підготуйте форму для введення заголовка. Наведіть вказівник миші на розмежувальні лінії частин форми і перетягніть їх, щоб підготувати місце для вставляння об'єктів.

14. Уведіть заголовок форми і розмалюйте його.

Уведіть великими буквами заголовок: УЧЕНЬИ. Для цього натисніть на кнопку Аа на панелі елементів і клацніть у полі заголовка, введіть текст заголовка, натисніть на клавішу вводу. Клацніть над текстом, щоб перетворити заголовок в об'єкт. Відформатуйте заголовок: змініть його розміри і розташування; змініть розмір шрифту і його стиль, кольори букв, фону, меж тощо.

15. У правому нижньому куті форми вставте текст з назвою групи (великим шрифтом).

16. У полі приміток форми вставте текст: Виконав (-нала) прізвище. Якщо немає вільного місця у частинах форми, то треба перетягнути об'єкти у формі на інші місця, щоб звільнити місце.

17. У поле заголовка вставте картинку з ClipArt Gallary. Клацніть мишею у полі заголовка. Виконайте команди з меню Вставити F Об'єкт F Microsoft ClipArt FВиберіть і вставте картинку. Змініть розміри рамки і правильно впишіть картинку у вибрану рамку командами Вигляд FВластивості F Макет F Задання розмірів F Зі списку значень цього параметра виберіть За розмірами рамки.

18. Перегляньте результати роботи на екрані, задавши режим форми, і поверніться в режим конструктора. Вигляд F Режим форм. Вигляд FКонструктор.

19. Розташуйте на формі кнопку для огляду наступного запису і назвіть її Вперед. Натисніть на кнопку Кнопка на панелі елементів і клацніть на формі, де треба розмістити кнопку. Кнопка Запуск майстра також має бути натиснутою. Відкриється вікно майстра створення кнопок. У категорії Переходи по записах виберіть дію Наступ­ний запис F Далі. Введіть текст підпису кнопки: Вперед, і виберіть рисунок кнопки з меню зразків. Робочу назву кнопці можете не давати FГОТОВО.

20. Розташуйте на формі кнопки з назвами Назад, Створити новий запис, а також кнопку Закрити форму з категорії Робота з формою.

21. Перейдіть у режим форм і погортайте записи, користуючись своїми кнопками.

22. Закрийте базу даних, зберігаючи форму.

Тема роботи: Створення запитів.

Мета: Навчитися створювати запити для пошуку в базі даних необхідної інформації.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 205 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...