Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Літературно-поетичний вечір присвячений 200-річчю від дня народження Т.Г.Шевченка



25 листопада за ініціативою НТС ФІТМ та кафедри інтелектуальних управляючих та обчислювальних систем відбувся літературно-поетичний вечір студентів та викладачів, присвячений 200-річчю від дня народження Т.Г. Шевченка. Молодь не лише декламувала, але й співала під супровід гітари прекрасні вірші сучасних українських поетів. Крім того, деякі студенти представили публіці твори власного авторства.

4.Круглий стіл «Захист особистих даних в мережі Інтернет»

8 березня у Національному університеті ДПС України відбувся круглий стіл «Захист персональних даних у мережі Інтернет», проведений за ініціативи студентського наукового товариства факультету інформаційних технологій та менеджменту.
Актуальність проведення круглого столу на дану тему не викликає сумніву, адже сучасна людина вже не уявляє свого життя без Інтернету. Останні півстоліття інтернет-трафік збільшується в геометричній прогресії, а мобільний інтернет-трафік подвоюється щодня. Інтернет став невід’ємною частиною суспільства, забезпечуючи мережеві з’єднання між людьми, процесами, даними і фізичними об’єктами. Водночас більшість організацій хоча б раз стикалися із шахрайськими сервісами, ставали жертвами викрадення конфіденційних даних.
Олександра Дулова, студентка групи КБ-13-1, яка посіла І місце, розкрила тему захисту авторського права в мережі Інтернет. Оксана Ковальчук (МБ-13-1) посіла ІІ місце, описавши законодавчу сторону цього питання. Студентка І курсу групи МБМ-14-1 Катерина Осадча отримала ІІІ місце, дещо своєрідно підійшовши до поставленого завдання. Вона розглянула проблематику індустрії «хмарних послуг» у контексті захисту персональних даних, навела статистичні дослідження у цій сфері та запропонувала свої шляхи вирішення, спираючись на досвід європейських держав та США, де законодавство має значно менше прогалин у цій сфері.


4. Науково-інноваційна студентьско-учнівська конференція «Еко- та енергозаощаджувальні ІТ-технології в Україні»

15 квітня на факультеті інформаційних технологій та менеджменту відбулася підсумкова науково-інноваційна студентсько-учнівська конференція «Еко- і енергозаощаджувальні ІТ-технології в Україні», проведена з ініціативи деканату та наукового товариства факультету ІТМ.
Усі учасники конференції з великим інтересом та відповідальністю підійшли до дослідження обраних тем і вирішення поставлених завдань.
Жвавий інтерес у присутніх викликала доповідь учениці 10 класу Херсонського фізико-технологічного ліцею Єлизавети Тітової на тему «Сучасні екогеотехнології та їх використання в практиці сільського господарства».
Активне обговорення викликала доповідь Дарини Романюк, учениці Горохівської загальноосвітньої школи І−ІІІ ст. – гімназії на тему «Рішення задач енергозбереження теплоенергетичних підприємств на базі інформаційних технологій».
Андрій Романюк, студент ІІІ курсу (КБ-12-1), у своїй доповіді висвітлив основні аспекти проекту «Венера» і наголосив, що одним із дієвих способів зменшити вплив людини на природу є збільшення ефективності використання енергії, тобто використання енергозберігаючих технологій.
Загалом, усі доповіді були цікавими, їх тематика − актуальною, а презентації − інформативними. Аудиторія активно долучалася до обговорення та ставила слушні запитання. Усі учасники були нагороджені грамотами.

5.Відкрита виховна година «Чорнобиль: трагедія та сьогоднішні реалії»

27 квітня 2015 року за співпрацею Наукового товариства та студентського деканату факультету ІТМ було проведено відкриту виховну годину «Чорнобиль: трагедія та сьогоднішні реалії». Доцент кафедри інтелектуальних управляючих та обчислювальних систем, Постіл С.Д. розповів студентам факультету про невиправні наслідки цієї катастрофи и вплив її на сьогодення.

Загальний план заходів,які були проведені впродовж 2014-2015 н.р.:

Дата проведення Вид заходу Назва заходу
17.10.2014 Інтелектуальна гра «Найрозумніший першокурсник ФІТМ»
20.10.2014 Круглий стіл «Дистанційне навчання та мультимедійні технології в сучасному світі»
13.11.2014 Літературний вечір «Мій улюблений український вірш»
20.11.2014 Інтелектуально-розважальна гра «Мозковий штурм»
26.11.2014 Літературно-поетичний вечір «Присвячений 200-річчю від дня народження Т.Г. Шевченка»
26.11.2014 Виставка-конкурс студентських стінних плакатів «Видатні люди ІТ- індустрії»
01.12.2014 Інтелектуально-розважальна гра «Брейн - ринг»
17.12.2014 Круглий стіл «Хмарні обчислення»
18.03.2015 Круглий стіл «Захист особистих даних в мережі Інтернет»
25.03.2015 Конкурс презентацій «Видатні вчені природничих та управлінських наук»
01.04.2015 Інтелектуально-розважальна гра «Марафон гумору»
15.04.2015 Науково-інноваційна студентсько-учнівська конференція «Еко - та енергозаощаджувальні ІТ - технології в Україні»
27.04.2015 Відкрита виховна година «Чорнобиль: трагедія та сьогоднішні реалії»

Впродовж року НТС інституту ІТМ співпрацювало з кафедрами інституту. Також, НТС інституту ІТМ допомагало в організації Міжнародної науково-практичної конференції «Новітні інформаційні технології в економічній діяльності», яка була проведена 24 березня.

Члени НТ активно допомагають в організації заходів, які проводить НТСК НУДПСУ:

1. Інтелектуально-розважальна гра «Брейн-ринг».Фінал гри. 19 лютого.

2. Інтелектуально-розважальна гра «Відіграйся». 6 березня.

3. ІІІ міжвузівський податковий турнір, 17 квітня

4. міжвузівський дебатний турнір "IRPIN DEBATE CUP"

ВИСНОВОК:

Впродовж 2014-2015 н. р. НТС інституту ІТМ активно працювало у різних напрямках. Були реалізовані на якісному рівні традиційні проекти – студентські круглі столи, брейн-ринг, найрозумніший першокурсник, конкурси презентацій. НТС інституту ІТМ забезпечило участь студентів у конференціях, семінарах та круглих столах НУДПСУ. Загалом діяльність організації була ефективною та принесла багато позитивних результатів.

Сподіваюся, що у наступному навчальному році НТС інституту ІТМ продовжить плідно та ініціативно працювати у сфері науки інституту та університету, та доведе те, що НТС інституту гідне бути товариством.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 174 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...