Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Склад і зміст курсового та дипломного проектів



Проекти складаються з пояснювальної записки та графічної частини.

Пояснювальна записка курсового проекту з розрахунками і поясненнями – рукописного тексту 25-35 сторінок або комп’ютерного – 15-25 сторінок, дипломного проекту – 60-70 сторінок рукописного тексту або комп’ютерного 30-40 сторінок, повинна бути оформлена у відповідності з вимогами ГОСТ 2.105 – 72 ЄСКД та методичними рекомендаціями з оформлення навчальної документації.

· Завдання курсового проектування має такі розділи:

Вступ

1 Загальна частина

2 Розрахункова частина

Графічна частина складається з двох аркушів формату А1

· Завдання дипломного проектування має наступні розділи:

Вступ

1 Загальна частина

2 Технологічна частина

3 Організаційна частина

4 Охорона праці та навколишнього середовища

5 Спеціальна частина

6 Економічна частина

Графічна частина складається не менше чотирьох аркушів формату А1.

Пояснювальна записка складається в наступному порядку:

– титульний лист; (Додаток 1, 2)

– завдання на проектування; (Додаток 3, 4)

– зміст; (Додаток 5)

– вступ;

– текстова частина проекту;

– література

Вступ до курсового, дипломного проектів повинен бути коротким і відтворювати його зміст. У ньому необхідно обґрунтувати актуальність теми, викласти задачі, що поставлені перед студентом при виконанні проекту і шляхи їх рішення.

У вступній частині проекту розглядаються наступні питання:

· історичні питання розвитку системи енергопостачання України вцілому;

· зв’язок економіки з електрифікацією всіх галузей народного господарства України;

· головна риса енергетичної програми України;

· сучасний стан та перспективи розвитку єдиної енергосистеми України;

· функціонування систем електропостачання підприємств і міст, як основа єдиної енергосистеми нашої держави;

· необхідність будівництва нових міських електричних мереж і підстанцій;

· основні вимоги до будівництва нових міських електричних мереж і підстанцій;

· розвиток енергетичної бази в залежності від задач розвитку економіки України;

· надійність та безперебійність постачання електроенергією споживачів міста та селищ України;

· основні електричні показники електричних мереж міста;

· економія електроенергії;

· забезпечення якісною та надійною роботою електричних мереж споживачам міста;

· впровадження пристроїв управління по розподілу і споживанню електроенергії споживачами на базі сучасної вимірювальної, захисної та модернізованої вітчизняної техніки;

· якість функціонування системи електропостачання споживачів електричної енергії;

· питання підготовки висококваліфікованих інженерів до експлуатації, обслуговування та електропостачання міських електричних мереж міста;

· якість оперативно-технічного обслуговування та якість проектування як системи енергопостачання в цілому, так і окремих її галузей.

· головні фактори технічного прогресу в народному господарстві України;

· підвищення ступені електрифікації всіх галузей промисловості, транспорту, зв’язку, сільського господарства;

· безперервна робота всіх елементів енергосистеми;

· паралельна робота ТП, трансформаторів;

· контроль рівня напруг та режиму роботи електросистеми;

· інженерно-технологічні задачі по обслуговуванню електротехнічного обладнання, електропостачанню та проектуванню трансформаторної підстанції для живлення житлових, загальних споруд та промислових підприємств;

· важливість виконання та актуальність теми проекту;

· що є основним завданням курсового (дипломного) проекту?

Загальна частина курсового, дипломного проектів містить опис та загальну характеристику визначеного об’єкту (житлового масиву, житлового будинку, підприємства чи споруди загального призначення) і категорії споживачів електричної енергії визначеного об’єкту відносно надійності системи електропостачання.

Розрахункова (технологічна) частина курсового, дипломного проектів містить розрахунок електричних навантажень для електропостачання визначеного об’єкту та споживачів електричної енергії визначеного об’єкту.

В технологічній частині проекту освітлюють питання обслуговування проектного об’єкту чи вибраного електрообладнання для схем електропостачання, керування чи комутації даного об’єкту та питання технології виконання ремонту, монтажу, устаткуванню силових, освітлювальних мереж, внутрішніх та зовнішніх електромереж проектного об’єкту.

Технологічна частина передбачає обов’язково складання Кабельного журналу, Опитувальних листів на кабельну продукцію чи електричне обладнання об’єкту та розрахунки по вибору електрообладнання (пускової та захисної апаратури, щита низької напруги, ввідно-розподільчого пристрою, тощо) з технологією виконання таблиць техніко-електричних параметрів того чи іншого виду обладнання даної схеми.

Організаційна частина повинна містити:

* описання заходів та засобів, що застосовуються при економії електроенергії на проектному об’єкті та при ведені певних робіт на підприємстві (монтаж, ремонт, обслуговування);

* правила та порядок виконання певних робіт;

* робочі Інструкції електриків-механіків, майстрів, інженерів щодо організації певних робіт на об’єкті.

Охорона праці та навколишнього середовища будь-якої тематики завдання дипломного проекту містить характеристику заходів охорони праці та навколишнього середовища в загальному всесвітньому вигляді і безпосередньо на проектному об’єкті при врахуванні розглянутих задач Технологічної та Організаційної частин проекту (охорона праці та техніка безпеки при монтажі, ремонту, обслуговуванні систем електропостачання об’єкту).

Спеціальна частина проекту містить розрахунок струмів короткого замикання на шинах ТП, вибір збірних шин ТП, високовольтного обладнання, силового трансформатора, трансформатора напруги або вимикачів навантаження, запобіжників, опорних ізоляторів, високовольтних роз’єднувачів на ТП та інших питань.

Економічна частина містить розрахунок витрат на електропостачання, на ремонт електроустановок, складання кошторису на електропостачання проектного об’єкту, чисельності і заробітної плати персоналу.

Слід зазначити, що всі частини проекту: Загальна, Технологічна, Організаційна, Спеціальна, Охорони праці та навколишнього середовища та Економічна – повинні мати спільну Задачу – взаємозв’язок, що розв’язує суть завдання на проектування того чи іншого об’єкту.

Графічна частина курсового проекту складає -­­­- 2 листи формату А1.

Примітка: Вихідні дані для розрахунку курсового проекту дивись в таблиці 1 відповідно до списку в навчальному журналі

Графічна частина дипломного проекту – 4-5 листів креслярського формату А1. По умовним позначенням, шрифтам і масштабам креслення повинні відповідати діючим стандартам ЄСКД.

Зміст графічної частини повинен відповідати темі дипломного проекту, відтворювати основні технічні рішення, прийняті в проекті і допомагати студентам розкрити зміст проекту.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 896 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...