Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Особливості забезпечення безпеки бізнесмена при його пересуванні водним або повітряним транспортом



Користування водним чи повітряним транспортом пов’язано також із низкою особливостей у забезпеченні безпеки бізнесмена. Тут, як і при користуванні залізницею, має місце обмежений характер дії, скупчення людей, відсутність можливості змінити курс чи вплинути на нього. Разом із тим на водному чи повіт­ряному транспорті ймовірні й інші загрози та небезпеки, вик­ликані штормом, блискавкою, відмовою двигунів, розгермети­зацією, пошкодженням корпусу тощо.

Тактика дій охоронців на водному транспорті є такою, як і на залізниці. Перед відплиттям охоронці (один чи двоє) при­бувають на судно і візуально оглядають його на предмет наявності вибухових пристроїв, надійності кріплення дверей та ілюмінаторів. Лише переконавшись у безпеці, бізнесмен за 10-15 хв до відпливу прибуває на судно. Охоронці, залежно від їх кількості, організовують відповідну безпеку, перебуваючи біля бізнесмена або в сусідній навпроти каюті. Якщо каюта одномісна, охоронці здійснюють постійне чергування з інтер­валом 1-2 год. біля дверей каюти.

При пересуванні бізнесмена палубою судна одні охоронці (один чи два) супроводжують його, а інші (один чи два) – спо­стерігають за каютою, не пропускаючи нікого до неї, за винят­ком крайньої потреби, але у присутності охоронця.

Окрім загальноприйнятих вимог до охоронців, вони повинні вміти добре плавати і надавати допомогу потопаючому. Якщо бізнесмен вирішив поплавати, охоронець повинен перебувати біля нього, а по можливості мати й невеликий човен, в якому перебувають інші охоронці.

При пересуванні бізнесмена повітряним судном варто вра­ховувати певні труднощі забезпечення безпеки, що характерні на залізничному транспорті, однак тут є залежність від погодних умов та неможливість пронесення на борт зброї та її використання. До салону судна охоронець входить першим й оглядає крісла бізнесмена та своє. Задля безпеки бізнесмен сідає біля ілюмінатора, а охоронець – поруч, якщо ж охорон­ців двоє чи більше, то вони розміщуються в наступному за біз­несменом ряді.

По завершенні польоту охоронець виходить з салону першим, за ним бізнесмен, а тоді, на відстані одного - двох кроків, – решта охоронців. У разі захоплення пасажирів судна як заруч­ників, треба дотримуватися спокою, виконувати всі команди терористів і не викликати зайвої уваги з їхнього боку. Важли­во також звертати увагу на отримання багажу, оскільки трива­лий час він перебував поза контролем охоронців, відтак його потрібно уважно оглянути на предмет наявності (відсутності) вибухових пристроїв або інших небезпечних предметів.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 154 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...