Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 6. Статистика зайнятості населення та умов праці



В основу вивчення зайнятості за умов ринкової економіки покладено концепцію робочої сили, сутність якої полягає в чіткому поділі населення за такими категоріями: зайняте, безробітне та економічно неактивне населення.

Чисельність робочої сили оцінюється за матеріалами вибіркових обстежень економічної активності населення.

Економічно активне населення поділяється на три основні категорії: зайняте населення, не повністю зайняте та безробітне населення.

Розглянути поняття зайнятості та повної зайнятості у кількісному та часовому розумінні.

Види безробіття. Національне та міжнародне визначення категорії безробітних. Відмінність між ними. Джерела інформації.

Розрахунки показників економічної активності, зайнятості та безробіття. Міжнародна класифікація статусу в зайнятості (МКСЗ-93).

Система показників умов праці, що охоплює: показники тривалості робочого часу; показники регулярності і тривалості оплачуваних відпусток; показники змісту та охорони праці; показники професійної захворюваності і професійного травматизму; показники оплати праці; показники трудових конфліктів.

Література: 1, 2, 5, 16, 17, 21, 26.

Змістовий модуль 3.

Статистика соціального розвитку і рівня життя населення





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 264 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...