Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Lig. ovarii proprium



lig. cardinale

lig. latum uteri

lig. suspensorium ovarii

lig. umbilicale laterale

Після значного похудіння у чоловіка 70 років з’явились тупі болі в поперековій ділянці. При обстеженні був виставлений діагноз: "Блукаюча нирка". Яка частина фіксуючого апарату нирки вірогідніше всього була уражена?

Capsula adiposa

capsula fibrosa

m. iliopsoas

lig. hepatorenalis

m. quadratus lumborum

Чоловік 35 років звернувся до лікаря із скаргами на біль та припухлість правого яєчка. При обстеженні була виявлена пухлина, що потребує операції, при якій необхідно розсікати 7 шарів калитки до білкової оболонки. Яка оболонка буде розсічена останньою перед білковою оболонкою?

Tunica vaginalis testis

tunica spermatica externa

tunica dartos

tunica spermatica interna

cutis orchis

Жінці 58-ми років проведено повне видалення матки з придатками, після чого виділення сечі припинилося. При цистоскопії: міхур сечі не містить, з усть сечоводів сеча не поступає. Який відділ сечовидільної системи було ушкоджено?

Ureter

A. Pelvis renalis

Uretra

Vesica urinaria

Ren

Під час операції у хворого з правої ниркової миски видалено камінь розміром 3х4 см., який має з однієї сторони вирости у вигляді рогів (кораловий камінь). В якому анатомічному утворенні нирки розвивався камінь?

Великій чашечці

Нефроні

Малій чашечці

Мисці нирки

Дольці нирки

У новонародженого хлопчика при огляді калитки відсутнє праве яєчко. Про яку аномлію розвитку йде мова

Монорхізм

Гермафродитизм

Крипторхізм

Гіпоспадія

Епіспадія

У хворого водянка яєчка. В якій з оболонок яєчка локалізується процес?

Піхвовій оболонці

М’ясистій оболонці

Зовнішній сім’яній фасції

Внутрішній сім’яній фасції

Шкірі калитки

Ультразвукове обстеження органів малого тазу здійснюється при наповненому сечовому міхурі. Який з м’язів промежини утримує при цьому сечу?

Сфінктер сечовипускного каналу

Цибулино-губчатий

Сіднично-печеристий

Поверхневий поперечний

Глибокий поперечний

Під час родової діяльності при затрудненому прорізувані головки плода з метою запобігання розриву промежини пересікають отвір піхви біля основи великої соромітної губи. Який м’яз промежини при цьому розсікають?





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 633 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...