Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Правий головний бронх



Лівий головний бронх

Трахея

Присінкова щілина

Голосова щілина

При обстежені хворого 67 років на рентгенограмі виявлена пухлина середньої частки правої легені. Які сегменти розташовані у цій частці?

Присередній, бічний

Верхній язиковий, нижній язиковий

Передній та задній основні

Верхівковий, передній

Верхівково- задній, передній

Під час операції у пацієнта було видалено частину легені, яка вентилюється бронхом третього порядка, що супроводжується гілками легеневої артерії та інших судин. Яка частина легені була видалена?

Сегмент легені

Середня частка

Нижня частка

Верхня частка

Легенева часточка

У пацієнта діагностовано правобічну часткову пневмонію медіального та латерального сегментів. До якої частки легень вони належать?

До середньої

До верхньої правої

До нижньої правої

До верхньої лівої

До нижньої лівої

При операції правосторонньої лобектомії хірург підійшов до кореня правої легені з метою окремого виділення і обробки його складових. Вкажіть порядок розміщення елементів кореня правої легені з якими лікар зустрінеться при виділенні та обробці в напрямку зверху вниз?

Бронх, легенева артерія, легеневі вени

Легенева артерія, бронх, легеневі вени

Легенева вена, легеневі артерія, бронх

Бронх, легенева артерія, діафрагмальний нерв

Діафрагмальний нерв, бронх, бронхіальна артерія і вена

Хворому проводять правобічну пульмонектомію з приводу раку легені. Після розсічення медіастінальної плеври в першу чергу необхідно перев’язати легеневі вени, щоб зменшити можливість дисемінації пухлинних клітин. Щоб уникнути помилки, хірургу слід згадати порядок розташування анатомічних утворів кореня правої легені (у напрямку зверху вниз).

Бронх, артерія, вени

Артерія, бронх, вени

Артерія, вени, бронх

Вени, артерія, бронх

Бронх, артерія, вени

При попаданні стороннього тіла в дихальні шляхи на який бронх повинна бути спрямована увага лікаря в першу чергу для пошуку стороннього тіла і його видалення?





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 641 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...