Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Верхня порожниста вена



Зовнішня яремна вена

Підключична вена

Внутрішня яремна вена

Передня яремна вена

У хворого, якого доставлено в клініку, чітко виражені розширені підшкірні вени в ділянці пупка (“голова медузи”). Прохідність якої з великих венозних судин порушена?

V.portae

V.mesenterica superior

V.mesenterica inferior

V.iliaca interna

V.renalis

У хворого діагностовано інфаркт задньої частини міжшлуночкової перегородки. В ділянці якої кровоносної судини виникло порушення кровообігу?

R. interventricularis posterior

R. marginalis dexter

R. atrialis intermedius

R. circumflexus

R. marginalis sinister

У хворого порушено кровопостачання сосочкових мязів правого шлуночка і заднього сосочкового мяза правого шлуночка. Порушення кровотоку в якій артерії спостерігається?

A. coronaria dextra

R. circumflexus

R. r. auriculares A. coronaria sinistra

A. coronaria sinistra

R. interventricularis anterior

У хворого з порушенням серцевої діяльності при обстеженні знайдена аневризма (мішкоподібне розширення стінки) верхньої порожнистої вени у місці її впадіння у прве передсердя. Здавлення якого анатомічного утворення провідної системи викликало порушення роботи серця?





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 352 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...