Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

СП «Галич» за січень ц.р



Назва і шифр (код) рахунку Сальдо на початок місяця Обороти за місяць Сальдо на кінець місяця
Дебет Кредит Дебет Кредит Дебет Кредит
             
10 «Основні засоби»   - - -   -
20«Виробничі запаси»   - -     -
23«Незавершене виробництво»   -   -   -
311«Поточний рахунок в національній валюті»   - -     -
30 «Каса»   - -     -
361«Розрахунки з покупцями і замовниками»   - - -   -
372«Розрахунки з підзвітними особами»   - - -   -
40«Статутний капітал» -   - - -  
44«Нерозподілений прибуток» -   - - -  
60«Короткострокові кредити банків» -     - -  
63«Розрахунки з постачальниками і підрядниками» -   - - -  
64«Розрахунки з бюджетом» -   - - -  
65«Розрахунки з органами соціального страхування» -   - - -  
66«Розрахунки за виплатами працівникам» -       -  
Всього            

Порушення цих рівностей свідчить про помилки, допущені в облікових записах або при складанні самої оборотно-сальдової відомості.

Оборотну (оборотно-сальдову) відомість по синтетичних рахунках використовують для складання бухгалтерського балансу на наступну звітну дату, тому її ще називають «пробним балансом». У нашому прикладі дані граф 6 і 7 таблиці 3.10. відповідають даним Балансу у таблиці 3.9.

Крім оборотних відомостей по рахунках синтетичного обліку підприємства складають також оборотні відомості по аналітичних рахунках. Техніка складання оборотних відомостей по аналітичних рахунках така сама, як і по синтетичних. Оборотні відомості по аналітичних рахунках за змістом можуть відрізнятися між собою, що зумовлено особливостями об'єктів, що обліковуються на рахунках.

Особливістю складання оборотної відомості по рахунках аналітичного обліку є те, що її складають тільки по одному синтетичному рахунку. Підсумки оборотів і залишків по аналітичних рахунках повинні дорівнювати оборотам по дебету і кредиту, а також залишку синтетичного рахунка, який їх об'єднує.

При значній кількості товарно-матеріальних цінностей додатково складають сальдові відомості. Вони відкриваються на рік і по кожному виду цінностей містять дані (в натуральному і грошовому вимірниках) про їх залишки на перше число кожного місяця. Показники оборотів відсутні. Це значно спрощує їх складання. Контроль за правильністю облікових записів при цьому не погіршується, оскільки звірка натуральних і вартісних залишків на рахунках дає ті самі результати, що і звіряння показників оборотних відомостей.

При складанні шахової оборотної відомості, всі рахунки в ній записуються двічі: один раз назви рахунків розміщують у лівій частині таблиці по вертикалі, а другий - ці самі рахунки в такій самій послідовності записують по горизонталі - у верхній частині таблиці. Суми оборотів по коленому рахунку записують на перетині

Приклад шахової оборотної відомості, складеної за даними таблиці 4.4. подано у таблиці 3.5.

Основною перевагою шахової оборотної відомості є наявність в ній кореспондуючих рахунків, що дає змогу аналізувати господарські обороти і використовувати облікову інформацію для оперативного керівництва і контролю.

Незважаючи на певні переваги шахової оборотної відомості перед простою відомістю, застосування її в практиці бухгалтерського обліку обмежене, оскільки при великій кількості рахунків вона громіздка, чим ускладнює її наочність і аналітичність.

Таблиця 3.5.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 199 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...