Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вирощування риби



Технологія вирощування риби стандартна, цикл 7 місяців із квітня по жовтень, етапи:

- зариблення ставка мальком;

- годівля малька й підгодовування риби рибалками по встановлених нормах і правилах;

- профілактика захворювань і лікування риби, шляхом додавання у воду вівса, жита, вапна, йоду й синьки;

- вилов і продаж надлишків риби.

Якість всіх процесів контролюють рибоводи - члени ПРК Охорона ставка здійснюється цілий рік членами клубу способом почергового чергування. Для цього буде побудована й оснащена всім необхідним охоронна станція для персоналу. Заплановано придбання човнів з моторами й оснащення охорони необхідною амуніцією (таблиця 1).

Узимку (грудень, січень, лютий) для забезпечення води киснем передбачається буравлення лунок у льоді силами рибалок аматорів зимового лову.

2. Основні сорти риби і їх опис.

КОРОП - велика всеїдна риба жовто-зеленого та коричневого кольору, має по два вуса з кожного боку верхньої щелепи. Живе в річках, водосховищах, ставках, озерах, де заселяє тихі, стоячі або повільно поточні води з твердим глинистим, злегка замуленим дном. У пониззі річок впадають у Чорне море короп зустрічається в солонуватих водах. Тримається короп зграйками, дорослі особини живуть окремо. На нерест риба збирається в дрібних, порослих водоростями місцях. Короп відноситься до теплолюбних риб і годується при температурі води не нижче 7 ° C. Нереститься короп при температурі води +18... +20 ° C в основному вранці, після тихих і теплих ночей. Веде себе дуже збуджено, аж до втрати обережності. Запліднена ікра дозріває за 3 - 4 дні.

Короп годується в місцях багатих рослинною і тваринною їжею. Його раціон урізноманітнять молюски, рачки, черви, личинки комах. Короп харчується майже без перерви, так як відноситься до без шлункових риб. Його називають «всеїдним водяним», і прирівнюють до свині по невибагливості у виборі їжі, швидкому зростанню і жирності.

Карась (лат. Carassius) - рід риб сімейства коропових. Спинний плавець довгий, глоткові зуби однорядні. Тіло високе з товстою спиною, помірно стисле з боків. Луска велика й гладка на дотик. Забарвлення варіює залежно від місця проживання. Золотий карась може досягати довжини тіла понад 50 см і маси понад 3 кг, срібний карась - довжини 40 см і маси до 2 кг. Статевої зрілості карась досягає на 3-4-му році. Нерестяться навесні, ікра (до 300 тис.) відкладається на рослинність. У місцях з суворим кліматом карасі впадають у зимову сплячку, при цьому витримують повне промерзання водойми до дна. Харчуються карасі рослинністю, дрібними безхребетними, зоопланктоном, зообентосом і детритом. Мешкають виключно в болотистих та ницих озерах та річках, в гірських озерах і взагалі в гірських місцевостях карась є досить рідкісним явищем. Карась - дуже живуча риба, тому дрібного карасика часто використовують при лові щуки в якості живця. Карасі - промислові риби та об'єкт ставкового хобі.

Товстолобик - крупна зграєва риба сімейства коропових. Англійська назва silver carp, що в перекладі означає - срібний короп.

Товстолобики представлені трьома видами з яких ми виберемо:

Білий товстолобик - зграєва прісноводна риба середніх розмірів, вага голови якого становить 15-20%. Строкатий товстолобик відрізняється від білого більш темним забарвленням (вага голови 45-55%), більш різноманітним харчуванням і більш швидким зростанням. Гібридний товстолобик зберіг візуальні ознаки білого (невелика голова, світлий окрас) і темпи зростання строкатого, а також більш стійкий до низьких температур

За допомогою свого цідильного ротового апарату, товстолобик профільтровує від детриту зацвівшу, зелену і каламутну воду. Тому, що б в ставку була прозора вода, по

плавник з 2 шипами, переджаберна і передочна кістки зазубрені; луска дрібна; голова зверху гладка, зябрових променів 7, хребців більше 24. Зяброві кришки з 1 шипом, луска сидить міцно, щоки вкриті лускою.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 207 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...