Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема №1. Транспортний комплекс Європи



Значення, функція і структура транспорту. Поняття “транспортна система”, її зміст. Склад світової транспортної системи.. Загальна характеристика основ-них видів транспорту: залізничного, автомобільного, морського, річкового, трубопровідного та авіаційного.

Тема №2. Вплив природних умов на розвиток транспорту. Особливості впливу природних умов на автомобільний транспорт. Особливості впливу природних умов на інші види транспорту.

Тема №3. Економіко-географічні фактори формування перевезень, тран-спортної мережі, вплив галузей народного господарства на роботу транспорту. Основні фактори формування перевезень. Транспортна мережа. Вплив будів-ництва на роботу транспорту. Вплив торгівлі на роботу транспорту. Вплив сільського господарства на роботу транспорту. Вплив промисловості на роботу транспорту.

Тема № 4. Географія транспортно-економічних зв'язків.

Класифікація транспортних зв'язків. Економіко-географічні закономірності в географії головних вантажних потоків. Економічне районування і зондування перевезень.

Тема № 5. Економіко-географічні особливості формування транспортної мережі.

Головні фактори впливу на формування і склад транспортної мережі. Вплив економічного рівня розвитку району на густоту і структуру транспортної ме-режі. Типи систем транспортного обслуговування економічних районів. Теорія трас.

Тема №6. Транспортні пункти і вузли.

Класифікація транспортних вузлів Класифікація залізничних станцій і вузлів та їх розміщення. Класифікація морських портів на їх розміщення. Класифікація річкових портів та їх розміщення.

Тема №7. Географія перевезення пасажирів.

Класифікація перевезень пасажирів. Класифікація перевезення пасажирів. Особливості міських та приміських перевезень пасажирів. Фактори впливу на далекі перевезення пасажирів.






Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 419 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...