Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Розшифруй

Початок уроку

Змоделювати різні варіанти початку уроку:

1) організований – вчитель задоволений;

2) неорганізований (шум, крики) – вчитель здивований;

3) вчителю потрібно повідомити, що уроку за розкладом не буде, бо захворів один з педагогів, а натомість буде його урок.

2. “Живі” руки

Виразити руками різні стани, почуття, які називає ведучий (викладач): “Спокійний. Веселий. Замріяний. Стурбований. Нервує. Напружено думає. Здивований. В очікуванні задоволення. Береться до якоїсь справи” (вправу виконують усі разом).

3. Архітектор

Група ділиться на 2-3 команди. Завдання кожної команди “виліпити скульптуру” на педагогічну тему. Інші команди відгадують, що саме зображено.

4. Відповіді без слів

Усі сидять колом. Ведучий задає запитання сусіду справа, користуючись при цьому лише руками. Наступний учасник відповідає теж лише з допомогою рухів рук. Після цього сам задає запитання гравцеві справа. Гра продовжується до тих пір, поки коло не замкнеться.

Розшифруй

Студенти отримують картки з мімічними виразами обличчя, назви яких (байдужість, ворожість, радість, сильна злість, сум, сором’язлива радість, погане самопочуття, злість, бурхлива радість, глибока печаль, скептичність, страждання) написано на окремих картках. Необхідно розшифрувати закодовані художником різноманітні емоційні стани, дібравши до кожного малюнка відповідну емоцію.

6. На уроці

Кожен студент отримує картку з описом певної педагогічної ситуації. З допомогою міміки й пантоміміки потрібно зобразити те, що написано на картці. Інші учасники повинні здогадатися, що саме було зображено.

Можливі варіанти педагогічних ситуацій:

Ви пишете на дошці. Учні повинні писати разом з Вами в зошитах. Раптом Ви чуєте якийсь шум. Повертаєтесь до класу, виражаючи:

подив (Що сталося?);

вимогу (Досить, час вгамуватися!);

очікування (Я чекаю тиші);

страждання (Як можна шуміти, коли у нас така важлива справа?).

Контрольна робота. Ви за столом. Бачите, як учень намагається скористатися шпаргалкою. Ваші погляди зустрічаються. Ви дивитесь:

з докором;

з великим здивуванням;

з гнівом;

в очікуванні подальших дій;

з іронічним співчуттям.

Учень біля дошки. Виконав завдання. Ваша реакція:

радісна (Молодець!);

приємне здивування такому чудовому результату;

здивування (Ти впевнений, що все виконав правильно?);

засудження;

спокійна (Все правильно).

Йде самостійна робота. Ви проходите між рядами. Спостерігаєте, як працюють учні. Вони добре працюють.

Ви проходите між рядами. Один з учнів працює краще, ніж завжди. Відзначте, щоб він це бачив.

7. Мовчазні прислів’я

Група ділиться на 2-3 команди. Кожна команда з допомогою пантомімічних засобів показує прислів’я (“один з сошкою, а семеро з ложкою”, тощо). Інші команди повинні відгадати, ілюстрацію якого саме прислів’я вони побачили.

8. Зайві жести

Продемонструйте жести, які можуть відволікати, дратувати, виражати невпевненість, недовіру, напруженість, нервовість, самоконтроль.


Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 255 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...