Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Пояснювальна записка. Навчальна дисципліна„англійська мова” (АМ) для студентів юридичних спеціальностей заочного відділення (І курс



Навчальна дисципліна „Англійська мова” (АМ) для студентів юридичних спеціальностей заочного відділення (І курс, 1-2 семестри) спрямована на набуття майбутнім фахівцем навичок практичного оволодіння іноземною мовою в різних видах мовленнєвої діяльності в обсязі тематики, обумовленої професійними потребами; одержування новітньої фахової інформації через іноземні джерела; користування усним монологічним та діалогічним мовленням у межах побутової, суспільно-політичної, загальноекономічної та фахової тематики.

Формою підсумкового контролю якості знань, навичок і вмінь студентів є залік у першому та іспит у другому семестрах.

Мета: формування англомовної комунікативної компетентності в сферах професійного та ситуативного спілкування в усній і письмовій формах.

Завдання: набуття навичок практичного володіння іноземною мовою в різних видах мовленнєвої діяльності в обсязі тематики, обумовленої професійними потребами; одержування новітньої фахової інформації через іноземні джерела; користування усним монологічним та діалогічним мовленням у межах побутової, суспільно-політичної, загальноекономічної та фахової тематики; пе­рекладу з іноземної мови на рідну текстів загальноюридичного характеру; реферування та анотування суспільно-політичної та загальноекономічної літератури рідною та іноземною мовами.

Формою контролю якості знань, навичок та вмінь, здобутих у процесі опрацювання навчального матеріалу курсу, є система тестових завдань (лексико-граматичний тест), контрольна робота й усне (діалогічне та монологічне) мовлення (теми, діалоги, захист контрольної роботи), в основі яких лежить принцип поступового підвищення складності та ступеня активності, творчості й самостійності студента в навчальній діяльності.

Самостійна робота є невід'ємною частиною курсу АМ, а тому потребує регулярного й послідовного оцінювання. В умовах самостійного навчання та зростання відповідальності студента за результати навчання здатність студентів до самооцінювання має надзвичайно велике значення. Оцінювання (поточне) можна здійснювати протягом курсу, щоб отримати негайну інформацію про результати навчання студента під час конкретного етапу навчання. Зазначимо, що кожна із сфер вивчення може наповнюватись своєю конкретикою, що означає появу величезної кількості практичних форм викладання мови, які дають можливість студентам оволодіти мовою відповідно до їхньої спеціалізації, життєвих планів і конкретних потреб.

ВИМОГИ ДО РІВНЯ ВОЛОДІННЯ АНГЛОМОВНОЮ КОМУНІКАТИВНОЮ КОМПЕТЕНТНІСТЮ





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 172 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...