Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Види аналізу



1. Поняття економічного аналізу, його об’єкт та предмет дослідження.

Аналіз (старод.-грец. Ἀνάλυσις - розкладання, розчленовування) - метод дослідження, заснований на розчленуванні цілого на складові частини і вивченні їх у всьому різноманітті зв'язків і залежностей.

Відрізняють загальнотеоретичний економічний аналіз, який вивчає економічні явища і процеси на макрорівні (на рівні суспільно-економічної формації, на державному рівні національної економіки та її окремих галузей), і конкретно-економічний аналіз на мікрорівні - аналіз господарської діяльності, який застосовується для вивчення економіки окремих підприємств.

Забезпечення ефективного функціонування підприємств потребує економічно грамотного управління їхньою діяльністю, яке багато в чому визначається умінням її аналізувати. За допомогою аналізу вивчають тенденції розвитку, глибоко і системно досліджують фактори зміни результатів діяльності, обґрунтовують плани та управлінські рішення, здійснюють контроль за виконанням їх, виявляють резерви підвищення ефективності виробництва, оцінюють результати діяльності підприємства та їх чутливість до управлінських впливів, виробляють економічну стратегію його розвитку.

Аналіз господарської діяльності - це наукова база прийняття управлінських рішень у бізнесі.

Аналіз господарської діяльності — комплексне вивчення результатів практичної роботи підприємств (фірм) за певний період, оцінка ефективності діяльності з метою виявлення резервів та визначення шляхів діяльності й надання необхідної інформації для оперативного керівництва різними ланками діяльності, одержання передбачених планом (бізнес-планом) показників.

Об'єктом аналізу господарської діяльності є результати діяльності підприємства, а саме виробничої, фінансової та інвестиційної діяльності.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 355 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...