Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Для студентів заочної форми навчання. І тематика контрольних робіт по ДИСЦИПЛІНІ



МЕТОДИЧНІ вказівки

І тематика контрольних робіт по ДИСЦИПЛІНІ

«МАРКЕТИНГ»

для студентів заочної форми навчання

2-4 курсу непрофільних економічних спеціальностей

Затверджено на засіданні

кафедри маркетингу

протокол № 1 від 28.08. 2014 р.

Кривий Ріг – 2014


Методичні вказівки і тематика контрольних робіт по дисципліні «Маркетинг» для студентів заочної форми навчання 2-4 курсу непрофільних економічних спеціальностей

/ Укладач: Мацеєва Н.В. – Кривий Ріг: КЕІ ДВНЗ КНУ, 2014. –9 с.

Укладач: Мацеєва Н.В., к.е.н., доцент кафедри маркетингу

Рецензент: Матукова Г.І.., к.п.н., доцент кафедри економіки і стратегії підприємства

Відповідальний

за випуск: Сагайдак М.П., к.е.н., доцент, зав. кафедри маркетингу

Криворізький економічний інститут ДВНЗ КНУ


ВСТУП

Розвиток товарно-грошових відносин в Україні, подальше насичення товарного ринку призвело до формування «ринку покупця», коли пропозиція перевищує попит по більшості товарних груп, причому як по продукції виробничого призначення, так і по товарах широкого вжитку. Розвиваються конкуренція та суперництво у межах ринкових процесів. Це створює умови для активного використання маркетингового підходу до вирішення управлінських та виробничо-збутових завдань з метою отримання конкурентних переваг та посилення конкурентних позицій підприємств та ринку.

Саме співвідношення запитів ринку і можливості фірм і підприємств повинно бути покладено в основу розробки магістральних напрямків, цілей, маркетингових планів і програм як стратегічного, так і тактичного рівнів.

Дисципліна “Маркетинг” логічно продовжує і поглиблює дисципліни фундаментального циклу навчальних планів непрофільних економічних спеціальностей, вона пропонує систему знань по управлінню процесами маркетингової діяльності підприємства, використання конкретного маркетингового інструментарію у вирішенні актуальних проблем розвитку з орієнтацією на потреби й запити споживачів цільових ринків.

Дисципліна “Маркетинг” тісно пов’язана з такими дисциплінами, як “Менеджмент”, “Економічна теорія”, ”Логістика”, “Фінанси”, “Стратегічне управління”, “Мікроекономіка” та ін.

Мета – дати студентам знання теоретичних основ управління маркетингом, викласти принципи, завдання та функції управління маркетинговою діяльністю, запропонувати алгоритми, стратегії та контролювання маркетингових процесів.

Завдання:

- ознайомлення. студентів з відповідними поняттями, категоріями, системами ознайомлення та процесами маркетингового менеджменту;

- відпрацювання практичних навичок розв’язання маркетингових завдань та виконання відповідних функцій;

- виховання здатності до творчого пошуку напрямів та резервів удосконалення системи та процесів управління маркетинговою діяльністю підприємств.

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен

знати: основні поняття, термінологію курсу; систему управління процесами маркетингової діяльності підприємства, принципи використання конкретного маркетингового інструментарію у вирішенні актуальних проблем розвитку з орієнтацією на потреби й запити споживачів цільових ринків, методику розробки плану маркетингу, законодавчі аспекти маркетингу, механізм маркетингового контролю.

вміти: розв’язувати конкретні маркетингові завдання з побудови маркетингових планів і програм, застосовувати набуті теоретичні знання при розв’язанні конкретних ситуацій, уміти творчо вирішувати питання пошуку резервів вдосконалення управлінської діяльності в галузі маркетингу та використовувати ефективні механізми реалізації стратегій і тактик, формувати маркетинговий бюджеті для досягнення цілей управління.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 176 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...