Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Варіант 3. Концепція адекватної відповіді



Варіант 2: Концепція пасивного захисту.

Дана концепція є логічним наслідком раніше обраної банком стратегії скорочення і випливає з неї пасивної конкурентної стратегії. Вона припускає пріоритетну орієнтацію банку на захист з боку держави в особі правоохоронних та судових органів. Це дозволяє різко обмежити функції власної служби безпеки, зберігши в її інструментарії лише мінімально необхідну номенклатуру методів профілактики та відображення потенційних загроз.

Переваги концепції:

· Мінімальні витрати на п практичну реалізацію;

· Відсутність загроз застосування до банку відповідних санкцій з боку держави в силу його повної законослухняності як господарюючого суб'єкта з даного напрямку діяльності.

Недоліки концепції:

· Повна залежність безпеки банку від ефективності діяльності правоохоронних органів держави;

· Орієнтація на методи протидії вже реалізованим загрозам, які є менш ефективними в порівнянні з профілактичними і присікати.

Рекомендації по застосуванню: для невеликих банків, що працюють або на найменш конкурентних ринках, або під безпосереднім патронажем органів державного управління.

Варіант 3. Концепція адекватної відповіді.

Дана концепція є логічним наслідком раніше обраної банком стратегії обмеженого зростання і випливає з неї наступальної конкурентної стратегії. Вона припускає можливість використання службою безпеки всього комплексу легітимних мето дів профілактики та відображення потенційних загроз. Як виняток допускається використання і не повністю легітимних методів, але лише щодо тих конкурентів чи інших джерел загроз, які першими застосували подібні методи проти конкретного банку. Варіант є компромісом між першою і другою концепціями, пом'якшуючи їх радикальні недоліки (проте, не дозволяючи в повній мірі використовувати і переваги). У сучасних умовах застосовується більшістю кредитно-фінансових організацій.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 199 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...