Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Показники епідемічної безпеки питної води



Методичні вказівки до лабораторної роботи

з курсу «Хімія води та мікробіологія»

Укладачі: Савчук Людмила Василівна, канд. техн. наук, доц.,

Курилець Оксана Григорівна, канд. техн. наук, доц.,

Знак Зеновій Орестович, докт. техн..наук, проф.

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ НАУКИ УКРАЇНИ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ “ЛЬВІВСЬКА ПОЛІТЕХНІКА”   ПОКАЗНИКИ ЕПІДЕМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ПИТНОЇ ВОДИ     Методичні вказівки до лабораторної роботи з курсу «Теоретичні основи хімії і технології води»     Затверджено на засіданні кафедри хімії і технології неорганічних речовин Протокол № 2 від 13.10.2012 р.    

       
 
 
 
 

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ НАУКИ УКРАЇНИ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ “ЛЬВІВСЬКА ПОЛІТЕХНІКА”   ПОКАЗНИКИ ЕПІДЕМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ПИТНОЇ ВОДИ     Методичні вказівки до лабораторної роботи з курсу «Теоретичні основи хімії і технології води»     Затверджено на засіданні кафедри хімії і технології неорганічних речовин Протокол № 2 від 13.10.2012 р.     Львів – 2014   ПОКАЗНИКИ ЕПІДЕМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ПИТНОЇ ВОДИМетодичні вказівки до лабораторної роботи з курсу «Теоретичні основи хімії і технології води» для студентів спеціальності 7.051303 “Технологія неорганічних речовин”/ Уклад. Л.В.Савчук, О.Г.Курилець, З.О.Знак.-Львів: НУЛП, 2014.-12 с.     Укладачі: Л.В.Савчук к.т.н., доц., О.Г.Курилець, к.т.н., доц., З.О.Знак, д.т.н., проф.   Відповідальний за випуск: В.Т.Яворський, д.т.н., проф.   Рецензент: д.т.н., проф. Г.О.Маршалок     1. Мета роботи   Визначити показники епідемічної безпеки питної води та на основі отриманих результатів виконати її санітарно-гігієнічну оцінку.   2. Теоретичні відомості   Природні води – це природне середовище для проживання мікроорганізмів, кількісний і якісний склади яких залежать від походження джерела і ступеня його забруднення органічними домішками. Крім того, на розвиток і розподіл мікроорганізмів у природних водах впливають фізико-хімічні і біологічні фактори, характерні для цієї водойми. За бактеріологічними показниками вода, яку подають у водопровідну мережу і яка надходить до споживача через зовнішні водозбори, повинна відповідати таким вимогам і нормам (табл.1).   Таблиця 1 Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною (ДСанПіН 2.2.4-171-10)
Назва показника Норматив Метод випробування
Кількість мікроорганізмів у 1 см3 води, не більше   Кількість бактерій групи кишкових паличок в 1 дм3 води (Coli-індекс), не більше     За ДСанПіН 2.2.4-171-10     За ДСанПіН 2.2.4-171-10    

У випадку, коли населення користується питною водою із криниць, згідно з санітарними нормами, до бактеріологічних показників води ставлять такі вимоги:

Мікробне число, не більше 1000;

титр-coli, не менше 100;

coli-індекс, не більше 10.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 279 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...