Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Відділи магазину



Товари в магазині розподіляються за такими відділами:

1. М’ясо і м’ясопродукти. Відділ розташовують у віддаленої стіни, для придбання м’ясних продуктів покупці перетнуть торговельний зал, у результаті обсяг покупок може збільшитись.

Приміщення, призначені для обробки м’яса, розташовуються прямо за вітринами, на яких викладається розфасоване м’ясо. Іноді у м’ясних відділах встановлюється скляна стіна, щоб покупець міг спостерігати за обробкою м’яса і переконатись у дотриманні санітарних норм. Деякі покупці бажають, щоб приготування м’ясного фаршу відбулося в них на очах. Скляна стіна дозволяє організувати таке спостереження.

2. Овочі і фрукти.

Після придбання м’ясних продуктів покупці звичайно підбирають до м’яса овочі, і тому краще розміщувати плодоовочеву продукцію поблизу м’ясного відділу.

3. Хлібобулочні і кондитерські виробі (торти, тістечка).

Це товари імпульсивного попиту, цей відділ краще розмістити біля входу в торговий зал. Негативним моментом у даному випадку є можливість згодом зім’яти кондитерські вироби більш важкими продуктами.

Якщо випічка виготовляється прямо в магазині, то відділ розташовують уздовж віддаленої стіни торгового залу, поряд з кулінарією. Аромат свіжої випічки приваблює покупців і до інших товарів.

4. Заморожені продукти.

Існують дві точки зору на розміщення відділу:

· в кінці маршруту, вони не потребують підтримки інших продуктів;

· в центрі, паралельно гіркам.

5. Молочні продукти.

Біля цього відділу більшість покупців часто роблять останню зупинку, тому його краще розмістити уздовж стіни, протилежної овочевому відділу. Можна розмістити відділ напроти лотків із замороженими продуктами, помічено, що ці відділи сприяють один одному у залученні покупців.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 3621 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...