Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 2. Основні положення міжнародних контрактів та особливості відображення інформації в системі бухгалтерського обліку



Зовнішньоекономічний контракт (зміст, будова, терміни, категорії та документація) як основне джерело інформації для відображення у бухгалтерському обліку операцій, що є предметом контракту. Розмежування витрат та особливості їх відображення на рахунках бухгалтерського обліку.

Тема 3 Облік валютно-фінансових операцій у зовнішньоекономічній діяльності

Іноземна валюта та інші активи, виражені в іноземній валюті, - особливості обліку на рахунках бухгалтерського обліку. Облік операцій з придбання та продажу іноземної валюти. Організація та відображення в обліку міжнародних розрахунків відповідно до умов контракту. Банківський переказ, документальний акредитив, документарне інкасо. Гарантійні операції. Курсові різниці та їх відображення в обліку та звітності. Страхування фінансових ризиків, факторинг.

Тема 4. Облік імпортних операцій

Бухгалтерський облік закупівлі імпортних товарів за умови прямого виходу підприємства на зовнішній ринок. Облік імпорту робіт, послуг, прав. Облік авансових платежів та гарантійних (дзеркальних) сум. Облік імпорту товарів на умовах комерційного кредиту. Облік закупівлі імпортних товарів через посередника. Документальне забезпечення облікових операцій.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 354 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...