Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Місце і роль в системі підготовки фахівців



За допомогою контролю запобігали випуску фальсифікованої продукції ще в часи Середньовіччя. Так, наприклад, оцінка і контроль якості продукції в ту епоху сприяли запобіганню використання крейди для відбілення хлібу, випеченого з борошна низького ґатунку, або неорганічних пігментів, застосовуваних для зміни кольору вин та інших напоїв, що могло призвести до катастрофічних наслідків.

Вимоги щодо знань і вмінь, набутих внаслідок

вивчення дисципліни

Студент повинен знати:

– теоретико-методологічні засади харчової безпеки;

– загальну характеристику, джерела і шляхи надходження, біологічну дію на організм та технологічні способи зниження вмісту небезпечних для здоров’я людини речовин;

– небезпеки мікробіологічного і вірусологічного походження;

– несприятливі наслідки промислових біотехнологій на людину та навколишнє середовище, їх передбачення та усунення; державне регулювання безпеки продовольчої сировини.

Спеціаліст повинен вміти:

– визначати джерела екологічного ризику;

– розраховувати потенційний екологічний ризик;

– визначати основні рівні ризику;

– визначати механізми забезпечення екологічної безпеки;

– дослідити склад чинників продовольчої безпеки на всіх рівнях її забезпечення;

– вимірювати показники безпеки харчових продуктів;

– виконувати вимірювання показників продовольчої сировини;

- виконувати вимірювання показників супутніх матеріалів.

У відповідності з навчальним планом курс "Контроль якості та безпечності продукції тваринництва" складається із ___ годин, з них ___ годин аудиторних занять, в тому числі теоретичний курс (лекції) - ___ годин, практичні заняття - __ годин. Студенти 5-6-го курсу факультету ТВППТСБ заочної форми навчання вивчають дисципліну «Контроль якості та безпечності продукції тваринництва» в Х та ХI семестрах. Вивчення дисципліни студентами проводиться в університеті на лекціях та практичних заняттях і самостійно в міжсесійний період за запропонованою викладачем літературою. Розподіл навчального часу наведено в таблиці 1.

Засвоєння матеріалу теоретичного курсу контролюється проведенням індивідуального опитування студентів на практичних заняттях, написанням та захистом контрольної роботи, здачею іспиту у ХI семестрі.

Таблиця 1

Розподіл навчального часу по семестрам

  Загальна Кількість Кількість
Види занять кількість годину годин у
  годин Х семестрі ХI семестрі
Лекції      
Практичні заняття    
Лабораторні заняття      
Самостійна робота      
Консультації    
Разом      

Студент повинен за 15 днів до початку сесії виконати і здати контрольну роботу і під час сесії її захистити. В кінці курсу студент повинен здати іспит.

Консультації проводяться щотижнево протягом навчального року (за консультаційним графіком викладача), і щоденно в процесі читання лекційного курсу та проведення практичних занять.

Перелік тематик лекцій та практичних занять наведено в таблиці 2.

Таблиця 2





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 190 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...