Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Змістовий модуль 3. Колективно-договірне регулювання трудових відносин. Оплата та охорона праці



Семінарське заняття 10. Колективний договір

Питання для усного опитування та дискусії

10.1.Поняття соціального партнерства.

10.2. Генеральна, галузеві та регіональні угоди.

10.3. Поняття колективного договору та сфера його укладення.

10.4. Порядок прийняття і строки дії колективного договору.

10.5. Зміст колективного договору. Зобов’язальні, нормативні та інформативні умови колективного договору.

Практичні завдання

Завдання 1. На новоствореному підприємстві не була своєчасно проведена робота щодо укладення колективного договору у зв'язку з чим колективний договір не було укладено. Завідуючий відділу Ількович подав заяву про відпустку, вимагаючи, крім основної відпустки 24 календарних дні, надати йому ще додаткову - 7 календарних днів, як працівнику з ненормованим робочим часом. Інспектор із кадрів заперечував, він вимагав документів, які б підтверджували, що Ількович дійсно відноситься до такої категорії працівників і має право на додаткову відпустку вказаної тривалості. Підготуйте висновок.

Завдання 2. Ознайомившись зі змістом колективного договору підприємства, державний інспектор виявив норму, згідно з якою кожний працівник, що порушив трудову або виробничу дисципліну, буде притягатися до дисциплінарної та матеріальної відповідальності у вигляді штрафу. Крім того, працівникам, які допустили прогул без поважних причин, буде скорочуватися щорічна відпустка на кількість днів прогулу.

Чи відповідає вказана норма чинному трудовому законодавству?

Завдання 3. Відомо, що на приватних підприємствах колективний договір укладається сьогодні не завжди. Чи можна у трудовому договорі (контракті) передбачити умови колективно-договірного регулювання праці?





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 563 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...