Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Завдання 5. Визначення нормативу оборотних коштів у незавершеному виробництві



Виробнича фірма освоїла виготовлення нового виробу С, валові витрати (собівартість) на виробництво якого становлять 4000 грн.

Річна виробнича програма вивчена та сформована згідно попиту споживачів в розмірі 900 штук. Тривалість виробничого циклу становить 4 дні. Вартість сировини і матеріалів в перший день виробничого циклу (початок обробки та переробки) становить 60% від валових витрат на виробництво виробу С. Решта витрат по днях виробничого циклу розподіляється рівномірно. Кількість днів у році – 250 днів. Виходячи з вищенаведених даних розрахувати:

1. Норматив оборотних коштів у незавершеному виробництві нового виробу С.

2. За результатами обчислень зробити відповідні висновки.

3. Розробити пропозиції, щодо покращення оборотності оборотних коштів у незавершеному виробництві.

Завдання 6. Розрахунок показників ефективності використання обігових коштів.

У звітному році сума нормованих оборотних коштів на підприємстві склала 68 тис.грн. Тривалість одного обороту оборотних коштів – 24 дні. У наступному році обсяг продукції, що реалізується, збільшиться на 5 %.

Визначити, на скільки днів скоротиться тривалість одного обороту за тією ж величиною нормованих оборотних коштів.


ТЕМА 5. Інвестиції.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 499 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...