Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методичні рекомендації. Головною метою теми семінару є висвітлення причин і особливостей утворення і розвитку держави і права франків



Головною метою теми семінару є висвітлення причин і особливостей утворення і розвитку держави і права франків.

В першу чергу курсанти повинні ознайомитися з особливостями виникнення Франкської держави, в історії якої правили дві династії: Меровингів (кінець V – середина VIII ст.) і Каролінгів (середина VIII – середина IХ ст.). Уважно слід ознайомитися з реформами франкського майордома Карла Мартелла, який відомий, насамперед, блискучою перемогою над арабськими військами в 732 р. в битві при Пуатьє. На семінарському занятті потрібно з’ясувати, що собою уявляє бенефіціарна си­стема земельного володіння і з якою метою вона була запроваджена у Франкській державі.

Характеристиці «варварських правд» – записів звичаєвого права германських племен ранньофеодального періоду присвячено окреме запитання. Обов’язковим під час відповіді повинне бути ознайомлення із пам’яткою права салічних франків – Салічною правдою, яка згодом діяла на значній території Франкської держави. Для повного розкриття поставленої теми потрібно розглянути питання, пов’язані з характеристикою основних видів злочинів та покарань за Салічною правдою. Аналіз статей Салічної правди дає можливість з’ясувати ряд питань щодо формування різних за правовим становищем соціальних груп населення, правових інститутів в процесі розпаду первіснообщинного ладу і переходу до феодального суспільства.

На семінарському занятті слід виділити особливі риси судового процесу у Франкській державі. Задля цього варто розглянути процесуальні відносини сторін до суду, проаналізувати процедуру виклику до суду та навести перелік видів доказів, необхідних для розгляду судової справи.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 169 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...