Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ПЕРЕДМОВА. «Індивідуальні завдання для самостійної роботи з дисципліни «Українська мова (за професійним спрямуванням)» призначені для студентів заочної форми навчання



«Індивідуальні завдання для самостійної роботи з дисципліни «Українська мова (за професійним спрямуванням)» призначені для студентів заочної форми навчання всіх економічних спеціальностей вищих навчальних закладів. Згідно з Положенням про робочу навчальну програму дисципліни (протокол №3 від 29.11.2011р. засідання вченої ради університету) авторським колективом розроблено завдання для проміжного контролю самостійної роботи, які включають практичні завдання (альтернативні і на відновлення інформації), а також різноманітні завдання для індивідуальної та самостійної роботи.

Підходи до складання та оцінювання індивідуальних завдань вироблялися відповідно до методики впровадження і проведення новітніх технологій навчання, що ґрунтуються на новому баченні подання та засвоєння знань, а також враховуючи досвід проведення тестувань в економічному університеті.

Індивідуальні завдання є одним із ефективних методів навчання, засвоєння та перевірки знань студентів щодо фахового мовлення. Ґрунтовно відображаючи програмовий матеріал, вони сприяють об`єктивному і всебічному оцінюванню рівня його засвоєння, аналізу особливостей мовної культури студента. Тому вміння послуговуватися індивідуальними завданнями як засобом перевірки лінгвістичних знань і можливостей потрібні кожному викладачеві, який дбає, щоб його уроки були насичені різними ефективними видами з урахуванням індивідуальних особливостей студентів. Не менш важливі вони і для студентів, оскільки допоможуть їм самоорганізації, саморозвитку, самоконтролю. Ці вміння набули особливої актуальності з упровадженням тематичних атестацій у ВНЗ у формі тестового письмового опитування.

Відповідно до вимог Програми з «Української мови (за професійним спрямуванням)», методичних рекомендацій, а також з урахуванням досвіду роботи викладачів-словесників дібрано, систематизовано і структуровано матеріал «Індивідуальних завдань для самостійної роботи з дисципліни «Українська мова (за професійним спрямуванням)», які можуть бути використані як на заняттях з української мови, так і в позааудиторній роботі. За змістом вони охоплюють теоретичний і практичний матеріал основних розділів курсу «Українська мова (за професійним спрямуванням)».

Вважаємо, що «Індивідуальні завдання» слугуватимуть викладачам-словесникам матеріалом для організації навчального процесу зі студентами, а отже, для подальших творчих пошуків.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 275 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...