Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 5. Європейський механізм захисту прав людини



Права людини як актуальна проблема у світовій політиці. Особливості європейського правозахисного механізму. Аналіз існуючих відмінностей у міжнародних підходах до захисту прав людини. Основні положення «Загальної декларації прав людини» (резолюція Генеральної Асамблеї ООН від 10.12.1948р.). Актуальні проблеми функціонування механізму захисту прав людини в Україні.

Тема 6. Особливості способу життя і стилю мислення українців та європейців (історико-порівняльний аналіз)

Україна як багатонаціональна та етноконфесійна держава: минуле й сьогодення. Зовнішні і внутрішні фактори формування української ментальності. Особливості способу життя і стилю мислення європейців. Спільне та відмінне у характері українців та європейців. Видатні європейці на теренах України та видатні українці на теренах Європи: історична роль та значення.

Тема 7. Європейські підходи до вдосконалення державного управління в Україні

Державна стратегія європейського вибору України. Перспективні напрями реформування державного управління в Україні відповідно до специфіки європейського державного управління. Основні складові гармонізації, наближення й адаптації державної служби України до європейських стандартів та вимог.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 300 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...