Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Мета і завдання дисципліни. Геофізичні дослідження свердловин (ГДС) є одним з напрямків прикладної геофізики, в якому використовуються різноманітні методи вивчення геологічних розрізів і



Геофізичні дослідження свердловин (ГДС) є одним з напрямків прикладної геофізики, в якому використовуються різноманітні методи вивчення геологічних розрізів і технічного стану свердловин, геофізичні методи контролю за розробкою корисних копалин.

Дослідження свердловин геофізичними методами здійснюється дистанційно за допомогою телеметричної апаратури, що дає змогу за даними вимірів геофізичних параметрів вирішувати обернену задачу, тобто вивчати геологічний розріз, розв'язувати ряд технологічних і технічних задач.

Для вирішення різноманітних задач за даними ГДС необхідно добре розуміти фізичні основи геофізичних методів, принципи вимірювання фізичних параметрів і знати методику інтерпретації даних ГДС. В лекційній та лабораторній частинах даної дисципліни викладаються теоретичні і практичні основи використання практично всіх основних сучасних методів геофізичних досліджень у свердловинах різних за призначенням.

Метою даного курсу є навчити студентів теорії, методики та технології промислово-геофізичних досліджень, ознайомити з існуючим геофізичним обладнанням і типами кабелів, дати уяву про структуру та механізм геофізичного виробництва.

Завданням курсу є освоєння студентами фізичних основ геофізичних методів дослідження свердловин та методик проведення каротажів, вивчення будови і принципу роботи промислово-геофізичного обладнання, кабелів, наземної та свердловинної апаратури.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 330 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...