Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Порядок оформлення наукової статті



Стаття в стислому вигляді повинна містити ті ж елементи, що і магістерська, або інша наукова робота, з дотриманням правил рубрикації, викладу матеріалів, оформлення таблиць, рисунків та формул.

Статтю необхідно викладати зрозумілою для широкого загалу мовою.

Обсяг статті – 6-10 повних аркушів.

Структура статті в наведеній послідовності:

– УДК;

– прізвище та ініціали автора, науковий ступінь та вчене звання (якщо вони є), посада, місце роботи або навчання автора;

– анотації та ключові слова трьома мовами (українською, російською, англійською), обсяг анотації не менше 500 знаків, ключових слів 5-7;

– основна частина статті, повиннавідповідати вимогам Атестаційної колегії МОН України до фахових виданьтапублікацій і обов‘язково містити такі структурні елементи:

1. Вступ (постановка проблеми у загальному вигляді та її зв’язок із важливими науковими та практичними завданнями – 5-10 рядків).

2. Аналіз останніх досліджень (аналіз останніх досліджень і публікацій, в яких започатковано розв’язання цієї проблеми і на які спирається автор та виділення невирішених раніше частин загальної проблеми, яким присвячується стаття – ½ аркуша). Необхідно навести прізвище авторів та зазначити проблеми, які вони досліджували.

3. Визначення мети та завдань дослідження – 5-10 рядків (формулюється мета статті та визначаються завдання, які дозволяють її досягти). Мета – це те чого ми хочемо досягти в процесі проведення в статті дослідження. Завдання – розкривають, те що автор планує висвітлити в окремих частинах статті для досягнення мети (наприклад: дослідження теоретичних концепцій щодо досліджуваної проблеми; аналіз предмета дослідження; розроблення пропозицій та заходів для вирішення виявлених проблем).

4. Результати досліджень – 5-6 аркушів (виклад основного матеріалу дослідження з повним обґрунтуванням отриманих наукових результатів).

5. Висновки – ½ аркуша (висновки з проведеного дослідження і перспективи подальших розвідок досліджуваного питання).

- список використаних літературних джерел, який рекомендується подавати в порядку згадування їх у тексті за наскрізною нумерацією. Оформлення списку використаних літературних джерел здійснюється відповідно до вимог МОН України.

Для статті рекомендується використовувати 5-10 джерел (у списку зазначаються тільки ті джерела на які є посилення в тексті).

Конкретні вимоги до оформлення статей (полів, шрифтів, абзаців, інтервалів та ін.) зазначаються у вимогах конкретного видання.

Вимоги до оформлення статей, які приймаються до друку у збірнику наукових праць Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені академіка Степана Дем’янчука університету «Психолого-педагогічні основи гуманізації навчально-виховного процесу в школі та ВНЗ» розміщені на сайті університету.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 281 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...