Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ВисновКИ З ТЕМИ



Здоров‘я людини в Україні розглядається як одне з найголовніших немайнових благ особи. Статтею 3 Конституції України здоров`я людини, як і її життя, особиста честь і гідність, недоторканність та безпека, визначене найвищою соціальною цінністю. Згідно із статтею 49 Конституції України кожен має право на охорону здоров`я.

Здоровий спосіб життя - це діяльність людей, яка спрямована на зміцнення, поліпшення й збереження свого здоров'я, попередження виникнення й розвитку захворювань.

Одним з найефективніших методів боротьби з інфекційними захворюваннями є їх специфічна профілактика. Вона заснована на створю-ванні штучного імунітету шляхом попереджувальних щеплень.

Щоб мати гарне здоров'я, необхідно забезпечувати оптимальні умови мікрклімату, оскільки дискомфортні умови при довготривалій дії викликають зміщення і напруження апарату терморегуляції і призводять до послаблення загального та специфічного опору організму, послабленню імунітета та захисту організму від негативного впливу фізичних і хімічних факторів навколишнього середовища.

Щоб забезпечити належну безпеку людям, які працюють в умовах шкідливого виробництва, необхідно зменшити, а краще виключити можливість їх контакту із шкідливими речовинами, наприклад за допомогою комплексної механізації, автоматизації виробничих процесів. Велике значення має впровадження новітніх технологій, які виключають використання шкідливих речовин - заміна шкідливих речовин менш токсичними.






Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 278 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...